Fogh afviser undersøgelse

Dansk Folkeparti vil have undersøgt om den danske grundlov og en ny EU-forfatningstraktat strider mod hinanden. Anders Fogh Rasmussen (V) afviser at gennemføre en juridisk undersøgelse, der kan blotlægge eventuelle konflikter.
Tina Møller
Dermed affejer statsministeren alle krav fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, der mener, at det forfatningsudkast, der ligger på bordet, strider mod grundloven.

Derfor har DF krævet, at regeringen iværksætter et juridisk udredningsarbejde.

Men Anders Fogh Rasmussen skriver i en række svar til Dansk Folkepartis medlem af EU-Konventet, Peter Skaarup, at konventets vedtagelser kun vil danne udgangspunkt for den kommende regeringskonference, der i sidste ende skal forhandle og vedtage en ny forfatning.

»I overensstemmelse med sædvanlig praksis vil Justitsministeriet, når regeringskonferencens endelige udkast til en forfatningstraktat måtte være færdigt, udarbejde en redegørelse om de forfatningsretlige spørgsmål i forbindelse med ratifikationen af traktaten,« skriver Anders Fogh Rasmussen, der tilføjer, at regeringen ikke mener, at der konflikt mellem forfatningsudkastet og grundloven.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024