Folketinget ombygges før åbning 7. oktober

KORT NYT: Christiansborgs tårn er først færdigrestaureret i 2010, men ellers arbejder håndværkere i Folketinget på højtryk op til åbningen.
Rasmus Nielsen

Ny besøgsindgang og central indlevering er to af de store opgaver, der i år skal medvirke til, at Folketinget fremstår som et fuldt moderne hus.

Folketingets administration giver nedenstående oversigt over ombygningerne for de særligt interesserede.

Dokumentation

1. Ny besøgsindgang

I forbindelse med Folketingets åbning den 7. oktober vil der være en lang række klargøringsopgaver, der skal løses i week-enden inden åbningen. Der vil derfor være lukket for omvisninger lørdag den 4. og søndag den 5. oktober. Byggearbejderne ved den ny besøgsindgang indebærer, at der etableres nye adgangsforhold for gæster til Folketinget i forbindelse med et nyt besøgsområde i kælderen under Indre og Ydre hal. Der sker endvidere en renovering af hovedtrappen og nivellering af fortove.

Status

Der pågår fortsat arbejder af installation af nyt varmetæppe og belysning i slusen ved hovedindgangen. Dette kan give lidt gener ved passagen. Hvis det bliver nødvendigt kortvarigt at lukke hovedindgangen, vil dette ske uden for almindelig åbningstid.

Arbejdet med skæring af nye dørhuller og vinduesåbninger i forbindelse med besøgsindgangen er nu afsluttet.

Dørene til den nye indgang og udgang er ved at blive installeret.

Den håndværksmæssige opbygning af besøgsindgangen, skranker m.v. er nu påbegyndt og fortsætter frem mod Folketingets åbning.

Trappen fra overkælder til Indre Hal er færdigmonteret af smed, glarmester resterer og åbnes i uge 40.

I Rigsdagsgården fortsætter belægningsarbejderne og arbejderne på trappen. Justeringsarbejder resterer. Det er meningen at de mørke fliser ligger 4-5 mm højere end trappe- og kantsten, som er sat i beton mens fliserne er sat i grus som sætter sig. Så om et år eller to vil alt være i samme højde. Arbejderne forventes færdige i uge 40.

De midlertidige cykelstativer placeres, hvor de permanente cykelstativer vil blive opstillet senere på efteråret.

Vi forventer fortsat, at de fysiske rammer om den nye besøgsindgang er klar til Folketingets åbning i oktober. Der må påregnes indkøringstid på 1-2 uger i forbindelse med de tekniske løsninger for sikkerhedscheck  m.v..

2. Ny Central Indlevering

Byggeriet indebærer, at Folketingets Centrale Indlevering udvides med 2 lokaler i Ministergangsbygningens kælder/stueetage.

Ventilationer er omlagt, og der er lagt nyt gulv. Herefter maling og gulvbelægning pågår, indretning resterer. Lokalerne forventes at kunne tages i brug inden 1. november.

Belægningsarbejderne og ny læsserampe ud mod slotspladsen vil starte i uge 41 og tage ca.3 uger.

3. Toiletter ved Landstingstrappen

Projektet indebærer renovering og etablering af centralvarme i toiletrum ved Landstingstrappen
Arbejdet pågår i 6 toiletområder. Toiletrummene kan først benyttes fra den 7. oktober. Der henvises til øvrige toiletter i folketingsbygningen. Arbejderne forventes fuldt færdiggjort inden Folketingets åbning.

4. Udvalgsværelser 2. sal

Projektet indebærer installation af IT udstyr i udvalgs- og gruppeværelser.Installationen pågår efter en plan, der er aftalt med brugerne.  Arbejderne forventes færdiggjort inden Folketingets åbning

5. Søndre Løngangsbygning (forbindelsesbygningen modsat ministergangsbygningen)

Slots- og Ejendomsstyrelsen fortsætter igangværende renovering af tag. Herudover sker der afrensning af to hvælv. Den nuværende etape af arbejdet afsluttes inden udgangen af 2008.

6. Finansministeriet gård/Provianthuset

Slots- og Ejendomsstyrelsen udfører arbejder på facaderne i Finansministeriets Gård, herunder også Provianthusets facade. Sålbænke skiftes og indfatninger omkring de nederste vinduer pudses op. Malerarbejder på vinduesrammerne. Arbejderne forventes færdiggjort inden udgangen af 2008

7. Tårnet på Christiansborg

Slots- og Ejendomsstyrelsen udfører renovering af tårnet på Christiansborg. Stilladser nedtages etapevis og arbejdet forventes at være afsluttet primo 2010.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024