Forsker: Lykketofts problem

Tina Møller

Lykketoft er ikke nået så meget længere end til at sige: "Øv, bøv. I er dumme". Hvis Lykketoft skal vinde næste valg, må han finde nye kulturpolitiske steder at sætte ind.

Johannes Andersen
Forsker, Aalborg Universitet
Der er gode råd til S-formanden hér i sommervarmen. Socialdemokratiets formand, Mogens Lykketoft, får alvorlige problemer med at klare sig ved næste folketingsvalg, hvis han ikke lægger "Øv-bøv-holdningen" på hylden og finder et nyt kulturpolitisk ståsted til sit parti i den hårde værdikamp, der er brudt ud mellem partierne.

Det siger samfundsforsker, Johannes Andersen, Aalborg Universitet.

Vurderingen kommer, efter at Mogens Lykketoft i går erklærede sig parat til at give VK-regeringen værdikamp til stregen. Det skete blandt andet med hård kritik af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), ligesom Lykketoft kaldte navngivne politikere for borgerlige ekstremister og fundamentalistiske præster.

"Lykketoft er ikke nået så meget længere end til at sige: "Øv, bøv. I er dumme". Hvis Lykketoft skal vinde næste valg, må han finde nye kulturpolitiske steder at sætte ind. Fogh har allerede suppleret sin kamp mod indvandrere med et opgør med 1968'er-generationens smagsdommere og ekspertvældet", siger Johannes Andersen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024