Frit valg 20 kroner

Rasmus Nielsen

Venstre må frem til næste valg bevise, at partiet kan andet end bedre end S at sælge den eksisterende, kostbare velfærdsmodel. Der skal flyttes hegnspæle fra den offentlige til den private banehalvdel

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
LATTEREN RULLEDE SPONTANT. Det var på Københavns store plejecenter Sølund. Vælgerne blev mødt af to skilte med pile på. ”Valglokalet den vej” stod der autoriseret på det ene. ”Frit valg 20 kr.” stod der på ved den hjemmetegnede pil hen mod en bunke genbrugstøj.

Karakteriserer den komiske situation ikke meget godt valgkampen? Regeringspartierne gav syv løfter til vælgerne, hvor der både var i pose og i sæk.

Mest overraskende var måske tilbudet om, at fire årgange danskere – de 0-3 årige, skal have ekstra stor børnecheck, hvis VK genvælges. Tænk, har debatten ikke i årevis gået på, hvem der turde røre automat-checken til alle familier? Nej, velfærdsstaten vokser sig federe og federe. Frit valg 20 kr.

Dansk politik er igen rykket ”Indenfor Murene”. Udover at VK-regeringen fortsætter på Dansk Folkepartis støtte er det vanskeligt at udlægge, hvad valget betyder, før vi i den kommende uge kender regeringsgrundlaget og det nye ministerhold.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024