Genoptræningscentre for Parkinson-patienter

Vil ministeren oplyse, om ikke oprettelsen af 2 genoptræningscentre for Parkinson-patienter vil medføre positive effekter både sundhedsmæssigt og socialt for den enkelte?
Sandra Schwartz
Dokumentation
Spørger: Jan Petersen (S)

Spørgsmål: "Vil ministeren oplyse, om ikke oprettelsen af 2 genoptræningscentre for Parkinson-patienter i hver sin del af landet kunne tænkes at have den effekt, at det udover at forsinke patienternes sygdomsforløb vil medføre positive effekter både sundhedsmæssigt og socialt for den enkelte og være meget lidt omkostningskrævende som konsekvens af det reducerede sygdomsforløb hos patienterne, samt den beskæftigelsesmæssige effekt?"

Begrundelse: "For Parkinson-patienter, der rammes af de 3 hovedsymptomer: Rysten, langsomhed og øm stiv muskulatur, er forudsætningen for behandling - udover den medicinske del - at patienterne dagligt motionerer. Erfaringer fra Sverige og Tyskland har vist, at patienternes tilknytning til arbejdsmarkedet er blevet styrket som følge af orga- niseret og supplerende genoptræning på institution".


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024