Gert P: Vi var for blødsødne i min tid

INTERVIEW: SF's tidligere formand erkender, at SF's udlændingepolitik var for blødsøden i 80'erne. Men han er uenig med Søvndal i Muhammed-sagen.
SF's tidligere formand Gert Petersen er helst fri for at danne regering med De Radikale i en eventuel kommende ny regering med SF og Socialdemokraterne. ”Jeg har altid syntes, at De Radikale var et "slingrefiseparti". Man ved aldrig rigtigt, hvor man har dem,” siger han.
SF's tidligere formand Gert Petersen er helst fri for at danne regering med De Radikale i en eventuel kommende ny regering med SF og Socialdemokraterne. ”Jeg har altid syntes, at De Radikale var et "slingrefiseparti". Man ved aldrig rigtigt, hvor man har dem,” siger han.Foto: Anders/Altinget.dk
Anders Heissel
{{image:2996:C}}

Indvandrere og flygtninge blev i min tid set som "underdogs", og det har spillet en betydelig rolle i måden at håndtere problemerne på. Det betød, at vi var mere tolerante over for religiøs galskab i deres kreds, end vi var - og er - over for religiøs galskab i vores egen kreds. Vi slækkede nok på skarpheden over for indvandrere og flygtninge, fordi det var synd for dem.

Gert Petersen
Tidl. SF-formand
Fakta

Fakta om Gert Verner Petersen:

80 år

Stiftede SF sammen med Aksel Larsen i 1958

SF's formand fra 1974-1991

Bor i Albertslund

Med et uregerligt hår stod han i spidsen for SF gennem 17 år i 1970'erne og 1980'erne.

Det uregerlige hår har han stadig, og selv om han sidste sommer fyldte 80 år, - og døjer lidt med svigtende hørelse - har han stadig sin skarpe tunge intakt. Og den er han villig til at bruge på at vurdere SF's raketfart mod succes den seneste tid og ikke mindst Villy Søvndals evner som partiets formand.

Og de evner har ifølge Gert Petersen ført til, at partiet både internt og eksternt er blevet forenet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024