Godt politisk nytår - for de fleste

KLUMME: God dansk økonomi gør politikernes arbejde lettere i 2006, hvor det skal vise sig, om S kommer med i velfærdsreformerne. Altinget.dks redaktør Rasmus Nielsen kridter banen op for det nye år.
Rasmus Nielsen

Spændende bliver det, om Socialdemokraterne kommer med i et velfærdsforlig. På Christiansborg er der to skoler: Dem der tror på et bredt forlig med Helle Thorning-Schmidt (S) og dem, der tror, at VK udnytter sit flertal med Dansk Folkeparti endnu engang.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
GODT NYTÅR - OG hvordan mon så det bliver?

Økonomisk tegner det optimistisk for de fleste. Samfundsøkonomien er i top med ekstra milliardindtægter fra nordsøolien, pensionsskatter og bilsalg. Også på det personlige plan drager de fleste fordel af gode konjunkturer herhjemme. Der er udsigt til endnu højere ejendomsværdier i 2006, fortsat beskeden rente samt aktiestigninger over normalen. Og danske virksomheder melder ligeledes om tro på året, der er begyndt at trække vejret. Større omsætning og nye jobs medfører faldende ledighed – ja, nærmest mangel på arbejdskraft.

Den gode økonomi, som statsministeren også detaljeret redegjorde for i sin nytårstale i aftes, gør det unægtelig nemmere at være regering. Året byder på store politiske opgaver, som der blev varmet så meget op til i 2005, at vi på en måde allerede har vænnet os til, hvad der venter.

Lige før vinteren bliver til forår, fremsætter regeringspartierne – hvis de da kan blive enige - deres forslag til velfærdsreformer. Vi ved allerede, at Anders Fogh Rasmussen (V) ad åre vil have danskerne til at lade sig pensionere senere, færre skal senere på efterløn, ligesom indvandrere oftere skal i arbejde til en løn, deres arbejdskraft er værd. Velfærdsbuketten blandes med udbyttet af Globaliseringsrådets arbejde. Det vigtigste regeringsforslag bliver styrket efteruddannelse af voksne, der bliver til i samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Dertil uddannelse til alle unge og bedre vilkår for iværksættere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024