Græker ny EU-ombudsmand

To kampafstemninger måtte EU-Parlamentet igennem, før Grækenlands første ombudsmand kunne kalde sig hele EUs nye ombudsmand.
Peter von Kohl

Ombudsmands-institutionen har allerede gennem Parlamentets vedtagelse af Charter som en vejledende tekst fået øgede muligheder. Men jeg ser meget gerne, at teksten gøres til en bindende del af traktaten. Det vil styrke mit arbejde.

Nikiforos Diamandouros
Nyvalgt EU-ombudsmand
Strasbourg: EU-Parlamentet valgte onsdag den græske ombudsmand, Nikiforos Diamandouros, til sin nye EU-ombudsmand. Diamandouros, der er 60 år, afløser Parlamentets første ombudsmand, den tidligere finske ombudsmand og justitsminister, Jacob Söderman, der trådte til i 1995, men nu ønskede at gå af på grund af alder (65 år).

Der skulle to afstemningsrunder til for blandt de fem kandidater først i går at finde de to med de højeste stemmetal, dernæst ved simpelt flertal i dag at finde vinderen. Modkandidaten var det konservative, britiske medlem af EU-Parlamentet, Roy Perry.

Professor Diamandouros har været Grækenlands - første - ombudsmand siden 1998. Han har været aktiv på det akademiske område i 30 år, dels i Europa, dels i USA med speciale i demokratisering og politikker i Europa.

Han har også samarbejdet med såvel Europarådet som med Stabilitetspagten for Sydøst-Europa om en udvikling af ombudsmands-institutionen, og Diamandouros har tillige berejst de kommende EU-medlemsstater for at etablere kontakt med de derværende ombudsmands-institutioner.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024