Hjemmesider til kamp mod uhæderlig spin

Politikernes spindoktorer skal forberede sig på at blive kigget over skuldrene i den kommende valgkamp. To nye hjemmesider vil følge den politiske kommunikation tæt og afdække sandheden bag politikernes valgflæsk.
Kristian Lund PedersenMarie Andergren

Partierne har meget større midler til rådighed end nogensinde før i den kommende valgkamp. Derfor er der hårdt brug for kontrol af den manipulerende spin.

Casper Fruergaard Schrøder
Initiativtager til spinkontrol.dk
Interessen for politisk kommunikation har nået sit foreløbige højdepunkt, netop som alle forventer, statsministeren skyder valgkampen igang.

To nye hjemmesider vil gå bag om politikerne og deres spindoktorer for at give vælgerne og journalisterne mulighed for at gennemskue tankerne bag politikernes budskaber:

"Politik er efterhånden fedtet godt og grundigt ind i strategi og taktik. Det er meget svært for borgerne at finde ud af, hvad der er sandt og forkert. Derfor er der brug for at opbygge et sted for viden, der går bag om mekanismerne i den politiske kommunikation," siger Anders Løvgren, der er cand.mag. i dansk og samfundsfag og redaktør for Spinnesiden.dk.

Spinnesiden vil være et godt redskab for journalister og andre politiske interesserede, hvor man kan finde baggrundsmateriale om politisk kommunikation. Samtidig skal siden være et debatforum, hvor professionelle indenfor kommunikation og danskerne i almindelighed kan bidrage med historier og holdninger. Budskabet til spindoktorerne er klart:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024