Højreekstremistisk spindoktor

Gitte Madsen

Jeg kan kun tage afstand fra de synspunkter, han har. Og jeg frygter, at med så vidtgående private holdninger, så vil det være svært ikke at lade det påvirke arbejdet.

Karen Klint (S)
Næstformand i Folketingets Kirkeudvalg
Forbindelser til nazistiske kredse og en åbenlys modstand mod muslimer. Det får nu flere politikere og eksperter til at opfordre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at se nærmere på én af regeringens spindoktorer.

Det drejer sig om kirkeminister Tove Fergos (V) pressemedarbejder Henrik Gade Jensen, som i årevis har plejet tæt kontakt til miljøet på den yderste danske højrefløj.

Han har bl.a. rost synspunkter fra den tidligere SS-officer Franz Schönhuber, og løbende skrevet stærkt fremmedfjendske indlæg.

"Som en oprørshandling lufter jeg gerne min svinehund, vedstår mit fremmedhad, dyrker diskriminationen og plejer mine fordomme". Sådan lyder det i et af Henrik Gade Jensen indlæg i Politiken.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024