Integration – den radikale svøbe

Radikale fejrer 100 år med løfte fra Jelved om at hun bliver - og bliver sammen med S. Men SR-uenighed om udlændinge og stigende problemer med integtation kan holde VKO ved magten de næste ti år, skriver Altingets redaktør Rasmus Nielsen i sin klumme.
Rasmus Nielsen

Jeg kan godt se en politisk fremtid de næste ti år, hvor stigende sociale, kulturelle og økonomiske problemer med integrationen vil holde VKO ved magten.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget
DET RADIKALE VENSTRE fylder 100 år, og det går velfortjent ikke stille af. Det mindre parti på midten har altid formået at være dér, hvor magten er, og har været partiet, der ofte har kunnet bestemme farven på regeringen.

På 100 års dagen står De Radikale i den uvante situation, at de ikke er ”tungen på vægtskålen”. Både valget i 2001 og 2005 gav flertal til Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Partiet er dog på ingen måde i krise, tværtimod: Liste B blev næsten fordoblet i mandattal fra 9 til 17 i år, og medlemstallet på ca. 10.000 er ligeledes næsten fordoblet på få år.

Ved et middagsselskab er det pænt og i orden at være radikal – hvem kan have noget imod det? Partiet har jo et socialt ben, der tænker på de svage, og et liberalt ben, der tænker på, at det også skal være muligt for de stærke at tjene penge til de svage.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024