Om  
John Harpøth

Kommunalpolitiker forlader DF og stifter nyt parti

Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Holbæk Kommune, John Harpøth, forlader partiet. Han fortsætter i et nyt lokalt parti. 

Jonas Fredborg

John Harpøth forlader Dansk Folkeparti efter 20 år som lokalpolitiker for partiet. Han fortsætter i den nye lokalliste Ny Holbæk, der endnu ikke er formelt stiftet. 

Det skriver Sjællandske Medier.

"Jeg har ikke kunnet se mig selv fortsætte i Dansk Folkeparti med nogen af de profiler, der har været med i formandsvalget," siger John Harpøth i en kommentar til Nordvestnyt. 

Bruddet kommer mindre end et døgn efter, at Morten Messerschmidt blev valgt som ny formand ved Dansk Folkepartis ekstraordinære årsmøde søndag. 

Dansk Folkeparti gik ved kommunalvalget i 2021 fra fire mandater til kun ét enkelt i Holbæk Kommune. John Harpøth tager derfor det ene mandat med over i det nye parti, der efter planen skal stiftes til marts. Ny Holbæk har allerede opbakning fra flere tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti. 

John Harpøth blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune første gang i 2001, hvor han er formand for udvalget for Ældre og Sundhed. 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Harpøth

Kommunalbestyrelsesmedlem (UP), Holbæk Kommune

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024