LO støtter S-forslag om etnisk klageorgan

LO kommer Socialdemokraterne til undsætning, når partiet foreslår et særligt klageorgan for etnisk diskrimination. Det har intet med mistillid til fagforeningerne at gøre, sådan som Venstre påstår, siger LO-sekretær Marie-Louise Knuppert.
Rasmus Nielsen

Det fagretlige system skal selvfølgelig fortsat være den primære klagevej for sager om påstået diskrimination på arbejdsmarkedet. Det foreslåede klageorgan skal alene bruges, hvor det fagretlige system ikke kan anvendes.

Marie-Louise Knuppert
LO-sekretær
Efter LOs mening er det helt misforstået, når Venstre beskylder Socialdemokraterne for at have mistillid til fagforeningerne med partiets forslag om at oprette et særligt klageorgan for etnisk diskrimination.

Det var Venstres medlem af Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, Charlotte Antonsen, der forleden kommenterede Socialdemokratiets forslag om, at der ved siden af fagforeningerne skal oprettes et nyt statsligt nævn til ligebehandling på danske arbejdspladser.

"I Venstre mener vi, at resultatet vil blive modsat. Hvis man opretter et særligt statsligt nævn for indvandrere og deres problemer, lægges der tværtimod op til, at man deler arbejdsmarkedet op i to. En del for de etniske danskere og en del for de ikke etniske danskere," sagde Charlotte Antonsen bl.a.

LO kommer på den baggrund den socialdemokratiske integrationsordfører Anne-Marie Meldgaard til undsætning. LO støtter Socialdemokraternes forslag om oprettelsen af et administrativt klageorgan, hvor etniske minoriteter kan klage over diskrimination på deres arbejdsplads.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024