Analyse af 
Erik Holstein

Løkke uden kompas i flygtningestrømmen

ANALYSE: Vinterens komme er regeringens bedste chance for, at normale tilstande for en tid vil indfinde sig ved de danske grænser. Men trods barske ord fra DF er Løkkes liv ikke i fare på kort sigt, og de blå partier har gode odds for at blive enige om nye opstramninger.

Bamsekram fra Kommissionen: Statsminister Lars Løkke Rasmussen modtages hjerteligt af EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Løkke&nbsp;har lagt sig&nbsp;tæt på Juncker og Merkel, selvom de står for&nbsp;en helt anden asylpolitik end&nbsp;den, han selv gik til valg på.&nbsp;<br>
Bamsekram fra Kommissionen: Statsminister Lars Løkke Rasmussen modtages hjerteligt af EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Løkke har lagt sig tæt på Juncker og Merkel, selvom de står for en helt anden asylpolitik end den, han selv gik til valg på. 
Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix
Erik Holstein

Flygtningefamiliers mulighed for et normalt liv uden for asylcentrene er et af de få områder, hvor et flertal i befolkningen støtter en blød udlændingepolitik.
Det burde DF vide.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Den fik lige en spand kul for meget.

Truslen fra Dansk Folkepartis Søren Espersen om at vælte regeringen, hvis den indgår en stor udlændingeaftale uden om DF, var ikke en planlagt og velkalkuleret advarsel. Det var snarere en smutter, der blev overfortolket. Men det er til gengæld alt andet end et tilfælde, at Espersens finke fløj af panden lige nu.

Dansk Folkeparti har ikke været så utilfreds med Venstre, siden samarbejdet mellem de to partier blev etableret tilbage i 2001. DF er både skuffet og forbløffet over regeringens tilgang til flygtningekrisen, og skuffelsen gælder ikke kun statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), men også den tidligere så hardcore sherif, justitsminister Søren Pind (V).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024