Analyse af 
Erik Holstein

Løkke under pres efter 100 dage

ANALYSE: Venstre-regeringen har vist langt mere ideologisk kant end ventet, men den sidste måneds ringe håndtering af Holst-sagen og asylkrisen har ødelagt en lovende begyndelse.

Løkke har undgået Thornings nedsmeltning på rekordtid, men den nye Venstre-regering har fået en dårligere start end Foghs regering fra 2001 og Hartlings regering fra 1973.<br>
Løkke har undgået Thornings nedsmeltning på rekordtid, men den nye Venstre-regering har fået en dårligere start end Foghs regering fra 2001 og Hartlings regering fra 1973.
Foto: Hasse Ferrold
Erik Holstein

Mandatmæssigt er regeringen ekstremt svag, og den kommer til at indgå en bunke kompromiser. Så meget desto vigtigere er det at have klare politiske mål. Vælgerne kan godt acceptere kompromiser, men de vil vide, hvad deres eget parti kæmper for.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Lad det være sagt med det samme: Det kunne være gået værre.

100 dage efter han var kommet tilbage til magten, havde Napoleon fået bank ved Waterloo og var på vej i fangenskab på Sankt Helena. Sammenlignet med den skæbne har statsminister Lars Løkke Rasmussen meget at glæde sig over.

Alligevel er der nok grænser for, hvor mange champagnepropper, der springer i regeringskontorerne i anledning af, at Venstre-regeringen nu har 100 dages jubilæum. For den sidste måned har pilen i den grad peget nedad.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024