Lykketofts fyringsafgift skaber røre i S

Gitte Madsen
Socialdemokratiets formand Mogens Lykketoft er kommet i modvind blandt sine egne, efter at han i weekenden foreslog, at det skal koste 50.000 kr. at fyre en medarbejder over 55 år.

"Det er ikke noget, vi har drøftet i gruppen eller arbejdsmarkedsudvalget. Jeg så helst, at det ikke er en straffeafgift, men et spørgsmål for parterne i overenskomstforhandlingerne", siger Lone Møller (S), der er medlem af Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

Hun understreger dog, at signalet fra partiformanden er vigtigt. "Vi har et kæmpeproblem i forhold til de ældre, der mister fodfæste på arbejdsmarkedet. Ingen gør noget for dem, og nu er der et udspil, som man kan diskutere videre ud fra", siger hun. Også arbejdsmarkedsordfører Jan Petersen påpeger, at det er vigtigt at få gang i debatten på området.

Flere medlemmer i den socialdemokratiske folketingsgruppe betegner imidlertid Lykketofts forslag som decideret "tåbeligt". Det er også holdningen hos LO.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024