Mange mandater - ukendte kandidater hos NA

BAGGRUND: Først til efteråret opstiller NA folketingskandidater. NA mangler partiapparat, og topstyring skal standse lykkeriddere.
Gitte Seeberg sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen ved Ny Alliances første pressemøde
Gitte Seeberg sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen ved Ny Alliances første pressemødeFoto: Altinget/Ole Toft
Henrik Theil

Vi arbejder på at få et præcist overblik over, hvem der har forladt andre partier i kommunalbestyrelser og regioner, og som nu er medlemmer hos Ny Alliance. Vi vil indkalde til et møde inden sommerferien, så vi får sat ansigter og navne på dem, og vi kan få gang noget politisk arbejde lokalt. Men folketingskandidater bliver først besluttet en gang i efteråret.

Gitte Seeberg
Partistifter

Ny Alliance skal bygge sig selv op fra bunden. Partiet har ifølge egne oplysninger 19.000 medlemmer og ét partikontor. Det har også lokalpolitikere i både kommuner og regioner men ingen lokale vælgerforeninger. 

"Det står på gloende pæle. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi efter en måned ville sidde med et parti med 19.000 medlemmer. så nu skal vi tænke os godt om," siger en af partistifterne, Gitte Seeberg.

I partikontoret i det indre København er der ansat en håndfuld personer, og mange frivillige hjælper til. Hertil kommer ifølge Gitte Seeberg, at omkring 600 personer har tilbudt at få lokale afdelinger i gang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024