Mejdahl: Send Folketinget til syn

Folketinget skal være et sjovere sted at være, står det til formanden Christian Mejdahl (V), der også gerne ser mere til Fogh i salen.
Ligesom en bil, der er fire år gammel, bør Folketinget sendes til syn, mener formanden Christian Mejdahl, der mandag er vært for konference om samarbejdet mellem Folketinget og regeringen.
Ligesom en bil, der er fire år gammel, bør Folketinget sendes til syn, mener formanden Christian Mejdahl, der mandag er vært for konference om samarbejdet mellem Folketinget og regeringen.Foto: ft.dk
Martin Kaae

Jeg vil gerne have styrket debatten om politiske spørgsmål i stedet for de der trivielle sager, som ikke fører nogen steder hen.

Christian Mejdahl
Formand for Folketinget (V)
Fakta
I et interview med Jyllands-Posten 11. juni sagde Folketingets formand Christian Mejdahl bl.a.
”Der ligger et særligt ansvar på en regering, som relativt let kan etablere sit flertal, for at lytte til et stort mindretal i Folketinget. Det er en fornem kvalitet i folkestyret, at man lytter og viser hensyn for at få brede forlig.”
(om regeringen, der blev beskyldt for ikke at lytte og vise tilstrækkeligt hensyn til oppositionen)

»Jeg har ingen statistik for, om det er blevet værre eller ringere, end det har været tidligere, men det er noget, jeg som Folketingets formand skal være agtpågivende over for, fordi regeringen skal give Folketinget en optimal behandling….
Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for Folketinget, og det har givet anledning til lidt surmulerier, enkelte klager og lidt misnøje over regeringen undervejs. Folketinget forventer med rette at blive betjent hurtigt, præcist og effektivt af ministrene.”
(om ministre, der nøler med svar på medlemmernes spørgsmål)

Mandagens konference har overskriften ”Samspillet mellem Folketing og regering” og holdes på kunstmuseet Arken i Ishøj.

Emnerne er ”Folketingets kontrol med regeringen” og ”Lovforberedelsen og lovbehandlingen.”

Formand Christian Mejdahl har inviteret, og samtlige partier deltager. Foruden de ca. 60 folketingsmedlemmer deltager regeringen med 11 ministre, heriblandt statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Deltagerne skal i grupper komme med forslag til en række konkrete opgaver, bistået af bl.a. højesteretsdommer Jens Peter Christensen og professorerne Erik Damgaard og Gorm Toftegaard Nielsen.


Kilde: Altinget Research: Susanne Baden
Det hører til sjældenhederne, at Folketingets formand slår hårdt i bordet. I hvert fald offentligt. Og i hvert fald, når han hedder Christian Mejdahl (V).

Derfor skabte det betydeligt røre i dammen, da den 66-årige nordjyde i forsommeren i Jyllands-Posten på godt dansk bad regeringen om at opføre sig ordentligt. Der blev drevet flertalstyranni, besvarelsen af § 20-spørgsmål tog for lang tid, og svarene var i øvrigt for tynde. Kort sagt blev Folketinget ikke behandlet ordentligt.

 

Men nu skal der ikke koges mere på den suppe. Der er faldet ro på igen, mener Christian Mejdahl, forud for mandagens konference om – ja, netop – samarbejdet i Folketinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024