Mejdahl undlod at stemme om valgkredsreform

INTERVIEW: Folketingets formand undlod ligesom S, SF, EL at stemme for den valgkredsreform, som han har stået i spidsen for i halvandet år. En reform hvor enighed var et succeskriterium. Læs interviewet om, hvorfor han alligevel erklærer sig tilfreds med reformen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er mit indtryk, at det i højere grad er forløbet her på det sidste, som har betydet, at S, SF og EL ikke støttede reformen, snarere end det er materien i reformen, de er utilfredse med.

Christian Mejdahl
Folketingets formand (V)
Hvorfor undlod du at stemme for valgkredsreformen, som du erklærer dig tilfreds med?

Når jeg har undladt at stemme, så hænger det sammen med, at jeg gerne ville vise min respekt for det resultat, vi var nået frem til i valgkredsudvalget. Derfor havde jeg håbet på, at de ændringer, som man bagefter lavede i Kommunaludvalget, som de er i deres gode ret til, også var sket i enighed. Det gjorde de ikke, og det resulterer i, at S, SF og EL undlod at stemme.

Hvordan har du det med, at du og det tværpolitiske valgkredsudvalg blev underkendt i spørgsmålene om kommunebruddene?

Der har jo været et flertal, som ikke er voldsomt stort, men som udover regeringspartierne også indeholder DF og De Radikale. Og de har altså villet prioritere anderledes end os i valgkredsudvalget. De har blandt andet lyttet til de mange høringssvar, som kom ind, efter at vi sluttede vores arbejde. Og det er fair, at de gør det. Vi prioriterede højest, at vi ville undgå de helt små kredse – de såkaldte dumpekredse. Flertallet ville hellere beholde de helt små kredse, og så lade dem følge kommunegrænserne og ikke skille dem ad. Det er en prioritering, de har foretaget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024