Meld jer bare ud

Gitte Madsen

Folkekirken skal jo afspejle virkeligheden. Det skal jo ikke være sådan, at vi går og snyder og bedrager hinanden ved at tro, at der er så og så stor procentdel af befolkningen, der er medlemmer, hvis de er det ved en fejltagelse, eller fordi de ikke kan tage sig sammen til at melde sig ud.

Tove Fergo (V)
Kirkeminister
Balladen om Taarbæk-præsten Thorkild Grosbøll, manglende ligestilling af homoseksuelle og flere præsters ønske om at verdsliggøre vielsesritualet er motivationen bag et nyt forslag fra SFs skatteordfører Morten Homann. Det skal være nemmere at melde sig ud af Folkekirken.

Kirkeminister Tove Fergo (V) er indstillet på at imødekomme ønsket, selv om hun ikke har opfattelsen af, at det i dag er særligt besværligt at forlade kirken. I dag skal man henvende sig på det lokale kordegnekontor for at få en udmeldelsesblanket.

Fremover vil Tove Fergo i stedet gøre det muligt at printe blanketten ud fra Kirkeministeriets hjemmeside, og når hun får råd til at indføre et system med digital signatur, bliver det endnu nemmere. Så kræver det nemlig blot et museklik at at sende sit kirkemedlemskab ud i affaldsskakten.

Tove Fergo erkender, at det kan få medlemstallet til at dale og dermed den årlige kirkeskat, som i dag udgør 4.8 mio. kr.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024