Menneskerettigheder under pres

Det drejer sig om at få ansøgerantallet betydeligt ned, fordi problemet med at udvise folk er, at - under de forpligtelser, vi har - kan man ikke udvise nogen til et land, hvor de risikerer tortur

Tony Blair
Storbritaniens Premiermimister
Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at tage stilling til hvorledes Danmark på sigt overvejer at melde sig ud af de internationale flygtningekonventioner, så det i højere grad er muligt at sende asylansøgere tilbage til deres hjemlande. Opfordringen kommer som en reaktion på Tony Blairs udmelding om, at Storbritannien overvejer at melde sig ud af de internationale flygtningekonventioner.

Årsagen er, at konventionerne forbyder at sende asylansøgere tilbage til deres hjemlande, hvis de risikerer forfølgelse.

I tv-programmet 'Breakfast with Frost' sagde Tony Blair, at hvis den britiske regerings seneste asylstramninger ikke virker, må vi »overveje yderligere tiltag, herunder at se på de forpligtelser, vi har under Den europæiske Menneskerettighedskonvention«.

»Det drejer sig om at få ansøgerantallet betydeligt ned, fordi problemet med at udvise folk er, at - under de forpligtelser, vi har - kan man ikke udvise nogen til et land, hvor de risikerer tortur«, sagde Tony Blair.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024