Metal-kongres støtter S fremfor VK

Jeg kan kun give min uforbeholdne støtte til, at vi skal operere på de politiske barrikader. Fagbevægelsen er en succes uden lige, og den har et stort ejerskab af samfundet, som vi kender det i dag. Derfor må vi gå til kamp mod de borgerlige kræfter med en bred indsats fra fagbevægelsen.

Lasse Bøttcher
Metal Århus
Selv om en række af Dansk Metals medlemmer ved folketingsvalget i 2001 satte kryds ved Venstre eller Dansk Folkeparti, så er de 558 delegerede på forbundets kongres i Ålborg rørende enige om, at den nuværende regering er den værste i mands minde.

Taler efter taler tog søndag turen op på talerstolen for at harcelere over regeringen politik. Og talerlysten var stor. Hele 61 delegerede var allerede skrevet op direkte efter formandens mundtlige beretning, og listen voksede, efterhånden som debatten kom i gang, skriver NET-Redaktionen.

Gang på gang blev regeringen skældt ud for at føre ideologisk felttog mod fagbevægelsen med det ene formål at svække fagbevægelsens magt og fremme individualismen. Og metalformand Max Bæhring fik bred opbakning til sit synspunkt om, at Metal finder størst interessefællesskab hos Socialdemokraterne.

"Jeg kan kun give min uforbeholdne støtte til, at vi skal operere på de politiske barrikader. Fagbevægelsen er en succes uden lige, og den har et stort ejerskab af samfundet, som vi kender det i dag. Derfor må vi gå til kamp mod de borgerlige kræfter med en bred indsats fra fagbevægelsen", sagde Lasse Bøttcher fra Metal Århus. Han fik støtte fra en fynsk kollega:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024