Når artikler bliver til spørgsmål

NYHED: I 2008 er Altinget.dk's artikler hidtil blevet brugt i fem §20-spørgsmål. Et godt tegn på, at avisen bliver taget alvorligt, mener Lotte Hansen.
Et medium, hvis arbejde udløser spørgsmål i Folketinget, er et medie, som bliver taget alvorligt som en del af den politiske proces, siger politisk kommentator Lotte Hansen.
Et medium, hvis arbejde udløser spørgsmål i Folketinget, er et medie, som bliver taget alvorligt som en del af den politiske proces, siger politisk kommentator Lotte Hansen.Foto: lottehansen.dk
Christian Juhl Mølgaard

I en tid hvor der er meget fokus på personer og processer og ikke så meget på indhold, er det selvfølgelig fint også at kunne rejse nogle politiske debatter, der handler om indhold, og det gør §20-spørgsmålene jo ofte. Så dét at §20-spørgsmål og indholdspolitik stadigvæk kan få politikerne op af stolen, det er heldigvis godt for folkestyret.

Lotte Hansen
Politisk kommentator

Ved folketingsårets afslutning konstaterer netavisens redaktion, at Altinget.dk er blevet en spiller på et ganske særligt punkt i Folketinget.

Hidtil i 2008 har Altinget.dk's artikler været årsag til fem §20-spørgsmål til ministrene, hvor spørgeren direkte i spørgsmålet eller i begrundelsen herfor har refereret til vores artikler.

Et medie, der bliver taget alvorligt
Altinget.dk har talt med politisk kommentator, Lotte Hansen, der blandt andet er kendt fra DR2-programmet "Jersild og Spin". Vi har spurgt hende, hvad det betyder for et medium, at dets arbejde udløser spørgsmål i Folketinget.

"Det betyder, at man i hvert fald på Christiansborg bliver taget alvorligt som et medium, som rejser nogle sager, der ikke kun er én-dags-sager, men er emner, som nogle politikere synes, de skal følge op på," siger Lotte Hansen og fortsætter:

"Det er et medie, som bliver taget alvorligt som noget, der er en del af den politiske proces. I en tid, hvor der er meget fokus på personer og processer og ikke så meget på indhold, er det selvfølgelig fint også at kunne rejse nogle politiske debatter, der handler om indhold, og det gør §20-spørgsmålene jo ofte. Så dét at §20-spørgsmål og indholdspolitik stadigvæk kan få politikerne op af stolen, det er godt for folkestyret," siger hun.

Altinget.dks udgiver, redaktør Rasmus Nielsen afviser, at redaktionens ti journalister bevidst går efter, at der følges politisk op på netavisens stof:

"Det er fristende for forfængeligheden at slutte et interview af med et: - Har du ikke på den baggrund lyst til at stille spørgsmål til ministeren eller indkalde til samråd? Men nej, selve det politiske initiativ må de folkevalgte om. Vi sidder fast på den ene side af skrivebordet. Omvendt er det klart, at vi gerne ser en vækst fremover i de politiske initiativer, vores artikler giver anledning til. Samråd, beslutningsforslag og endog egentlige lovforslag står på ambitionernes ønskesedddel."

Siden Altinget.dk's start i 2000 er netavisens artikler blevet refereret i 23 §20-spørgsmål. Her følger en kort gennemgang af de seneste fem, der er faldet i år:

Politiets efterlysning af dyrekontrol
Det første spørgsmål faldt i april i år, hvor Per Clausen (EL) med en hensvisning til Altinget.dk's artikel, 'Politiet efterlyser flere dyrekontroller', bad justitsminister Lene Espersen (K) redegøre for, om hun på baggrund af politiets efterlysning af flere ressourcer til kontrol af dyretransporter ville sørge for, at der i fremtiden skaffes de fornødne ressourcer til at gennemføre en effektiv kontrol af dyretransporter.

Se justitsministerens svar her.

Troels Lunds randzoner eller mangel på samme
Det andet spørgsmål faldt i maj efter Altinget.dk's afsløring af miljøminister Troels Lund Poulsens (V) manglende randzoner på egen jord. Det fik Torben Hansen (S) til, med henvisning til Altinget.dk's artikel, 'Troels Lund fanget i dobbeltmoral på egen gård', at spørge ministeren, om han herefter vil sørge for, at der indgås bindende aftaler med landbruget om randzoner.

Miljøministeren besvarede spørgsmålet mundtligt 14. maj 2008.

Fordobling af klamydiatilfælde
Sundhedsministeriets uklare svar til Altinget.dk's researchere angående et notat, der enten var - eller ikke var - udsendt til kommunerne om deres ansvar for klamydiaforebyggelse, fik 9. juni Kamal Quereshi (SF) til at gå sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) på klingen.

Kamal Quereshi bad i forlængelse af Altinget.dk's artikel, 'DF: Ministeren løber fra sit ansvar', ministeren redegøre for den henvendelse, han enten havde sendt til kommunerne - eller havde påtænkt at sende - om deres ansvar for forebyggelsen.

Læs sundhedsministerens svar her

Rygeloven problematisk for væresteder
Altinget.dk's artikel, 'Værested mister brugere på grund af rygeloven', affødte i begyndelsen af juni hele to §20-spørgsmål til hhv. sundhedsminister Jakob Axel Nielsen og velfærdsminister Karen Jespersen (V). I artiklen fremgår det, at ti væresteder er blevet pålagt at slukke cigaretterne på grund af rygeloven, hvilket betyder, at de socialt udsatte bliver væk fra de sociale tilbud. Lene Hansen (S) bad begge ministre kommentere artiklen.

Læs velfærdsministerens svar her

Læs sundhedsministerens svar her

Dokumentation

Alle §20-spørgsmål på baggrund af Altinget.dk's artikler gennem tiden:

- - -

3. og 10. juni 2008
Spm. Nr. S 1834 / 1890 : Om væresteder mister brugere på grund af rygeloven
Til hhv. ministeren for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen (K) og velfærdsministeren Karen Jespersen (V) af Lene Hansen (S)

Spørgsmål:
"Vil ministeren kommentere artiklen fra Altinget.dk: »Social og Integration« af 2. juni under overskriften »Værested mister brugere på grund af rygeloven«?"

Begrundelse:
"Af artiklen på Altingets hjemmeside fremgår det bl.a., at 10 væresteder er blevet pålagt at slukke cigaretterne på grund af rygeloven. Det betyder, at de socialt udsatte bliver væk fra de sociale tilbud. Lav særskilte regler, mener SF og Landsforeningen af Væresteder. V er uenige i kritikken."

- - -

9. juni 2008
Spm. Nr. S 1738: Om artikel fra Altinget
Til ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen (K) af Kamal Qureshi (SF)

Spørgsmål:
"Vil ministeren i forlængelse af Altingets artikel den 21. maj 2008, »Ministeren løber fra sit ansvar« sende den henvendelse, han enten har udsendt til kommunerne om deres ansvar for forebyggelse eller fortælle, hvad han påtænker at skrive i den henvendelse, og i givet fald hvornår den udsendes?"

- - -

8. maj 2008
Spm. Nr. S 1499: Om randzoner
Til miljøministeren Troels Lund Poulsen (V) af Torben Hansen (S)

Spørgsmål:
"Vil ministeren sørge for, at der indgås bindende aftaler med landbruget om randzoner?"

Begrundelse:
"Der henvises til artikel i bl.a. Altinget og Politiken den 8. maj 2008 om etablering af randzoner, herunder om etablering af randzoner på ministerens landejendom."

- - -

10. april 2008
Spm. Nr. S 1197: Om dyretransporter
Til justitsministeren Lene Espersen (KF) af Per Clausen (EL)

Spørgsmål:
"Vil ministeren på baggrund af politiets efterlysning af flere ressourcer til kontrol af dyretransporter i Altinget den 10. april 2008 sørge for, at der skaffes de fornødne ressourcer til at gennemføre en effektiv kontrol af dyretransporter?"

- - -

22. marts 2007
Spm. Nr. S 3726: Om klimatopmødet
Til finansministeren Thor Pedersen (V) af Steen Gade (SF)

Spørgsmål:
"Vil ministeren sikre, at der på det næste års finanslovforslag afsættes de nødvendige ekstra midler til Miljøministeriet for 2008 og 2009 til forberedelse og afvikling af klimatopmødet i 2009, og dermed sikre, at der ikke vil ske nedprioriteringer på andre områder inden for Miljøministeriets område?"

Begrundelse:
"Miljøministeriet har i løbet af de sidste 5 år skåret dramatisk ned og har meget svært ved at være den nødvendige kraft i en offensiv miljøpolitik. En situation, som den ekstra milliard kroner - fortyndet ud over 4 år - grundlæggende ikke har ændret. I en sådan situation vil det være en klar forringelse af den samlede miljøpolitik, hvis den nødvendige satsning på at planlægge og afvikle klimatopmødet i 2009 skal finansieres inden for de indtil nu aftalte rammer i finanslovene for 2008 og 2009. Spørgeren henviser i den sammenhæng bl.a. til udtalelser fra Miljøministeriet til "Altinget" d. 22. marts 2007. Efter spørgerens opfattelse bør der derfor allerede nu fra finansministeren gives et klart og tydeligt signal om, at andre miljøopgaver ikke skal rammes og forringes på grund af opprioritering af klimaområdet."

- - -

21. marts 2007
Spm. Nr. S 3644: Om udtalelse fra formanden for Danske Regioner Bent Hansen om sænkning af behandlingsfristen
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Per Clausen (EL)

Spørgsmål:
"Kan ministeren bekræfte, at det er korrekt, når formanden for Danske Regioner, Bent Hansen i Altinget den 19. marts 2007 udtaler, at regionerne aldrig har indgået en aftale om sænkning af behandlingsfristen?"

- - -

21. marts 2007
Spm. Nr. S 3639: Om dyrevelværd
Til videnskabsministeren Helge Sander (V) af Per Clausen (EL)

Spørgsmål:
"Kan ministeren bekræfte udtalelser fra forskningsleder Jan Tind Sørensen, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Århus Universitet, i Altinget den 19. marts 2007 om, at de statslige programmidler er omprioriteret til mere afsætningsorienterede områder på bekostning af blødere områder som dyrevelfærd?"

- - -

12. januar 2007
Spm. Nr. S 1948: Om intelligente el-målere.
Til transport- og energiministeren Flemming Hansen (K) af Anne Grete Holmsgaard (SF)

Spørgsmål:
"Vil ministeren støtte Dansk Energis forslag om, at der i løbet af 5 år skal indføres intelligente el-målere i alle boliger med henblik på at skabe større bevidsthed om elforbruget og bedre muligheder for at udnytte vindkraft, når der er rigeligt af den, og hvad kan ministeren oplyse om udgifterne og sparemulighederne både økonomisk og energimæssigt?"

Begrundelse:
"I Altinget/miljø den 8. januar 2007 foreslår Lars Aagaard fra Dansk Energi, at der i løbet af 5 år indføres såkaldt intelligente el-målere i alle boliger til en pris af ca. 1.000 kr. pr. stk. Det vil give mulighed for løbende at aflæse energiforbruget, for at styre elforbruget efter prisen etc. Det vil være både en økonomisk og en miljømæssig gevinst. Derfor ønskes det oplyst, om ministeren vil støtte forslaget."

- - -

6. november 2006
Spm. Nr. S 612: Om psykisk sygdom. 
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Karen Hækkerup (S)

Spørgsmål: 
"Vil ministeren oplyse, om han ønsker at sætte handling bag ordene om, at psykisk sygdom bør udløse samme rettigheder som fysisk sygdom, og vil han rejse ønsket om, at anoreksi skal tilføjes Integrationsministeriets særlige liste over sygdomme, der kan give anledning til meddelelse af humanitær opholdstilladelse, således at patienter med anoreksi af det danske samfund kan anerkendes som psykisk syge, der lider af en sygdom, der kan betegnes som havende en meget alvorlig karakter, der kan udløse en meddelelse af humanitær opholdstilladelse, hvis patienten er alvorligt syg?"

Begrundelse: 
"Ministeren har tidligere i en artikel på Altinget sagt, at »Når man er syg, er man syg, uanset om man har brækket et knæ eller har ondt i sindet. Det er sygdom begge dele, og så skal man have samme rettigheder« Danmark har netop udvist en anoreksiramt kvinde med et BMI på ca. 13. Kvinden fik afslag på humanitær opholdstilladelse, og i et § 20 spørgsmål stillet af undertegnede, begrunder ministeren afslaget med at: »anoreksi er ikke en meget alvorlig sygdom, der i sig selv kan begrunde meddelelse af humanitær opholdstilladelse«. Det er ifølge ministeren kun sygdomme, der er omfattet af Integrationsministeriets særlige praksis for meddelelse af humanitær opholdstilladelse, der er alvorlige nok til at meddelelse om humanitært ophold kan tillades. På denne liste er ikke nævnt anoreksi, hvilket kan virke besynderligt, eftersom det er en af de sygdomme, der er flest unge kvinder, der dør af årligt i Danmark."

- - -

7. september 2006
Spm. Nr. S 6933: Om under- og fejlernæring på sygehuse 
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Charlotte Fischer (R)

Spørgsmål: 
"Kan ministeren oplyse, hvor mange indlagte patienter der i dag er under- eller fejlernærede - i det hele taget, men specielt også som følge af utilstrækkelig ernæring under indlæggelsen på sygehuset?

Begrundelse: 
"I Altinget den 4. september 2006 vurderer Cecilia Arendal, formand for Foreningen af Kliniske Diætister, at der fortsat er fejl- og underernærede patienter, der får utilstrækkelig ernæring under deres indlæggelse på sygehuset. I et svar til Folketinget den 2. oktober 2002 (spørgsmål nr. S 3079) bekræftede ministeren, at op til 30 pct. af de indlagte patienter ifølge flere undersøgelser er underernærede. Spørgsmålet er, om det tal siden har forbedret sig. I svaret henviste ministeren bl.a. til et stort modelprojekt om forebyggelse af underernæring af patienter, som Hobro Sygehus, Nykøbing Falster Centralsygehus og Rigshospitalet har gennemført i et samarbejde. Desuden påpegede ministeren, at Sundhedsstyrelsen var på vej med »En vejledning til sundhedspersonale« med retningslinjer for kostforplejningen til de svage og underernærede på sygehuse, samt »Et idékatalog« med inspiration til god måltidsservice på sygehuse.

- - -

7. september 2006
Spm. Nr. S 6927: Om mad på plejehjem 
Til socialministeren Eva Kjer Hansen (V) af Lene Hansen (S)

Spørgsmål: 
"Vil ministeren kommentere følgende to artikler på Altinget den 14. august 2006 14:41 »Plejehjem har ikke styr på maden« og den 15. august 2006 15:52 »Politikere kræver bedre mad på plejehjem«?"

- - -

20. juni 2006
Spm. Nr. S 5712: Om generisk ordination Journaloplysninger
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Charlotte Fischer (R)

Spørgsmål: 
"Vil ministeren oplyse, hvad Lægemiddelstyrelsens undersøgelse præcist går ud på - og hvornår den påregnes at være færdig?"

Begrundelse: 
"Det fremgår af Altinget den 20. juni 2006, at Lægemiddelstyrelsen i denne måned har taget fat på en undersøgelse, der til efteråret skal danne grundlag for, om Danmark skal indføre generisk ordination. Det fremgår dog ikke, hvad undersøgelsen går ud på - og hvornår den kan forventes afsluttet."

- - -

20. juni 2006
Spm. Nr. S 5708: Om generisk ordination 
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Charlotte Fischer (R)

Spørgsmål: 
"Hvordan begrunder ministeren, at Lægemiddelstyrelsen først i juni i år indleder en undersøgelse om, hvorvidt Danmark skal åbne for generisk ordination?"

Begrundelse: 
"Det fremgår af Indenrigs- og Sundhedsministeriets betænkning om »Medicintilskud og rigtig anvendelse af lægemidler« fra maj 2004, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet ifølge regeringens handlingsplan for regelforenkling og administrative lettelser arbejder for at give lægerne mulighed for generisk ordination af lægemidler. Ifølge betænkningen sigtes mod gennemførelse senest medio 2005. Faktum er derfor, at denne frist foreløbig er overskredet med et år, uden at der er taget fat på generisk ordination. Ifølge Lægemiddelstyrelsens chefkonsulent Karsten Jørgensen, der udtaler sig til Altinget den 20. juni 2006, skyldes forsinkelsen, at styrelsen har villet afvente de svenske lægemiddelmyndigheders undersøgelse af generisk ordination. Den undersøgelse kom i januar. Alligevel er det først i juni, cirka fem måneder senere, at Lægemiddelstyrelsen indleder en egen undersøgelse. Det virker uforståeligt, at det skal tage så lang tid blot at nå frem til at sætte en undersøgelse i gang.

- - -

20. juni 2006
Spm. Nr. S 5710: Om generisk ordination 
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Charlotte Fischer (R)

Spørgsmål: 
"Hvilke konklusioner drager ministeren af de svenske lægemiddelmyndigheders undersøgelse af generisk ordination - og i hvor høj grad mener ministeren, at de svenske erfaringer og konklusioner kan overføres på danske forhold?"

Begrundelse: 
"Det svenske Läkemedelsverket udgav i januar en rapport om »Generisk förskrivning«. Heri analyseres effekten af at indføre generisk ordination - både i forhold til patientsikkerhed, økonomi og sundhedsvæsenet i øvrigt. Lægemiddelstyrelsen har til Altinget den 20. juni 2006 lagt vægt på, at den svenske undersøgelse først skulle foreligge, før vi i Danmark tog initiativ til generisk ordination. Spørgsmålet er derfor, i hvor høj grad de svenske erfaringer uden videre kan overføres på danske forhold."

- - -

19. januar 2006
Spm. Nr. S 2101: Om flygtninge og indvandreres behandling i Danmark. 
Til integrationsministeren Rikke Hvilshøj (V) af Jørgen Arbo-Bæhr (EL)

Spørgsmål: 
"Vil ministeren iværksætte en undersøgelse blandt herboende flygtninge og indvandrere fra ikke vestlige lande med henblik på at afdække, hvordan de oplever tonen i den danske integrationsdebat, samt hvordan de oplever den behandling, de får som flygtninge/indvandrere i Danmark?

Begrundelse: 
"På forsiden af Metro (19. januar 2006) og på Altinget.dk (18. januar 2006) kan man læse, at blandt 1503 danskere (særlig udvalgt af et meningsmålingsfirma), at 63,3 pct. af danskerne finder, at tonen i integrationsdebatten er i orden. Det ligger derfor lige for, at man nu begynder at interessere sig for, hvordan de mennesker, der omtales i debatten, oplever tonen. Spørgeren kunne ønske sig en undersøgelse, der hævede sig i niveau i forhold til den i Metro omtalte undersøgelse. De 1503 har fået et spørgsmål om emnet. Det lyder: »Tonen i den danske udlændingedebat har i den seneste tid været diskuteret meget. Nogle mener, at tonen generelt er alt for hård og diskriminerende over for indvandrere, mens andre mener, at tonen - med få undtagelser - er helt i orden. Hvilke af følgende to udsagn er du mest enig i? " Tonen i den danske udlændingedebat er med få undtagelser helt i orden " Tonen i den danske udlændingedebat er generelt alt for hård og diskriminerende " Ved ikke« Det er kun en udvalgt skare blandt danskerne, der er blevet spurgt, nemlig dem, der er tilknyttet meningsmålingsfirmaets »mini Danmark«. Det vil blandt andet sige, at alle der er blevet spurgt, er dem, der har internetadgang.

- - -

24. november 2005
Spm. Nr. S 1135: Om lægers retssikkerhed.
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Lise von Seelen (S)

Spørgsmål: 
"Vil ministeren kommentere artikelen fra Altinget.dk af 22. november 2005 omhandlende Lægeforeningens formand Jens Winther Jensens udsagn om, at læger mangler retssikkerhed, når de som nu kommer i »gabestokken« på internettet?

- - -

9. november 2005
Spm. Nr. S 847: Om indtagelse af medicin
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) af Lise von Seelen (S)

Spørgsmål: 
"Hvilke initiativer vil ministeren tage for at opnå større sikkerhed for, at medicin ikke indtages forkert?

Begrundelse: 
"Iflg. en rapport fra Apotekerforeningen, refereret fra Altinget.dk den 8. november 2005, tager tre ud af fire ældre medicinbrugere ikke medicinen korrekt.

- - -

9. november 2004
Spm. Nr. S 713: Om indberetninger om klamydiatests 
Til indenrigs- og sundhedsministeren Lars Løkke Rasmussen af Lene Garsdal (SF)

Spørgsmål:
"Vil ministeren tage initiativ til at sikre, at laboratorieres indberetninger om klamydiatests også omfatter køn, alder og prøvetagningssted på de negative tests?

Begrundelse: 
"Det fremgår af Altingets artikel den 8. november 2004 'Usikkerhed om klamydiastigning', at et fuldstændigt billede af udbredelsen af klamydia ikke kan tegnes, når der kun indberettes oplysninger om positive tests.

- - -

20. maj 2003
Spm. nr. S 3366: Om artikel i Altinget om mangel på hospicespladser
Til indenrigs- og sundhedsministeren. (20/5 03) af Tove Videbæk (KRF).

Spørgsmål:
"Vil ministeren kommentere artiklen i Altinget den 15. maj 2003 med titlen »Erkender mangel på hospiceplads«?«

- - -

23. maj 2003
Spm. nr. S 2938: Om Statsministeriets behandling af ønsker om interview med statsminsteren
Til statsministeren Thomas Adelskov (S).

Spørgsmål:
"Vil statsministeren oplyse, om det i Statsministeriet er kutyme ikke at besvare henvendelser fra pressen vedrørende ønsker om interview med statsministeren, eller om det kun er visse medier, der ikke får svar?«

Begrundelse:
"Det fremgår i en klumme på Altinget, offentliggjort den 21. april 2003, at Altinget den 25. februar afleverede en skriftligt henvendelse i Statsministeriet, hvor de udbad sig et interview med ministeren. Det fik de ifølge artiklen aldrig svar på. 

- - -

15. maj 2002
Spm. nr. S 2101: Om, hvorfor statsministeren først nu er i stand til at gennemskue Peter Brixtoftes manøvrer
Til statsministeren af Line Barfod (EL).

Spørgsmål:
"Vil statsministeren bekræfte, at han er enig med medlem af Folketinget Birthe Rønn Hornbech, når hun om forholdene i Farum Kommune siger, at der har været tale om »tilsidesættelse af de demokratiske spilleregler: åbenhed, offentlighed, gennemskuelighed og demokratisk kontrol« (Morgenavisen Jyllands-Posten den 15. maj 2002) og redegøre for, hvorfor han i modsætning til Birthe Rønn Hornbech, som i Altinget den 14. februar 2002 taler om den »forudsigelige Fa- rum-katastrofe«, tilsyneladende først nu har været i stand til at gennemskue Peter Brixtofte?« 
 
- - -

21. august 2001
Spm. nr. S 3657: Om skattesatser, der skal ændres, jf. Enhedslistens krav til de kommende finanslovforhandlinger 
Til skatteministeren af Ulla Tørnæs (V).

Spørgsmål:
"Hvilke skattesatser skal ændres, og hvor meget skal satserne ændres, og hvad koster det, hvis skattesatserne skal reguleres, så personer, der går fra dagpenge til beskæftigelse, skal kunne mærke det på lønnen?«

Begrundelse:
"Spørgsmålet er stillet bl.a. på baggrund af artiklen i Altinget den 15. august 2001 om Enhedslistens krav til de kommende finanslovsforhandlinger.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

Lotte Hansen

Adm. direktør, Hansen & Ersbøll Agenda
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1999)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024