Næse til Folketingets Fødevareudvalg

Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), ser alvorligt på, at Fødevareudvalget drog til Færøerne midt i en af årets travleste perioder. Uden tilladelse fra Præsidiet. Udvalget har nu fået en næse fra formanden -men størrelsen vil han ikke kommentere.
Lars Igum RasmussenRasmus Nielsen

Det er faldet Præsidiet for brystet, at udvalget først søger og får afslag, og dernæst alligevel rejser. Det er ikke forekommet før i min formandstid. For Præsidiet er det en principsag, at udvalgene så vidt muligt ikke rejser i den travle tid, hvor der er mange afstemninger. Det lægger blandt andet et ekstra pres på clearing af medlemmerne, som vi gerne er foruden.

Christian Mejdahl
Folketingets formand
Folketingets Fødevareudvalg skal onsdag på udvalgsmødet drøfte den næse, det er blevet tildelt af Folketingets formand, Christian Mejdahl.

Fødevareudvalget var i en af Folketingets travleste periode – i begyndelsen af maj måned i år – på Færøerne, hvor udvalget studerede den såkaldte færøske fiskerimodel.

Formanden for udvalget, Christian H. Hansen (DF), ansøgte i februar Præsidiet om lov til at foretage en studierejse. Nej, lød svaret, studierejser skal ligge uden for mødeperioderne.

Men rejsen blev gennemført. Nu som en delegationsrejse for ti af udvalgets medlemmer. Det er ændringen og gennemførelsen, der har fået formanden op af stolen og hen til hylden med næser.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024