Ny bog om aktionsjournalistik

Ny bog af Ph.d. Peter Bro, SDU, anbefaler større brug af såkaldt aktionsjournalistik, som ikke bare afspejler samfundet men aktivt søger at ændre det.
Rasmus Nielsen
Fakta
Peter Bro, Ph.d. og cand. comm. er ansat ved journalistuddannelsen ved Syddansk Universitet, hvor han som såkaldt "aktionsforsker" er med til at anvise nye måder at arbejde på for fremtidens og nutidens nyhedsformidlere.

Tidligere har han arbejdet som pressesekretær på Christiansborg og som kommunikationsrådgiver for offentlige og private kunder.


Kilde: Forlaget
Medieforskeren Peter Bro får 27. august udgivet sin Ph.d. i bogform. Bogen med titlen "Aktionsjournalistik" henvender sig i følge forlaget, Syddansk Universitetsforlag, til alle med interesse for det komplekse samspil mellem journalistik, politik og samfund.

"I mediebilledet i dag blæses problemerne ofte ud af proportioner med et resultat, at de alarmerer borgerne unødigt og aktiverer beslutningstagere på uheldige måder," siger Peter Bro i anledning af udgivelsen. Svaret er for ham at se begrebet aktionsjournalistik:

"Aktionsjournalistik har været kendt i dansk journalistik, siden Henrik Cavling omkring år 1900 introducerede begrebet. Aktionsjournalistik søger ikke alene at påpege problemer i samfundet men samtidig at skabe en offentlig debat med et formål at hjælpe og engagere borgerne i løsning af problemerne," siger forfatteren.

Teoretisk bog undersøger og anbefaler begrebet aktionsjournalistik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024