Ny dansk ulands-bistand

Tina Møller

Regeringen vil bidrage mere til sikkerhed gennem en øget demokratisering og sikring af menneskerettigheder i den arabiske verden. Kampen mod terror skal opprioriteres. Vi vil kræve, at regeringerne lytter til vores krav om sikring af menneskerettigheder, ytringsfrihed og god regeringsførelse.

Per Stig Møller (K)
Udenrigsminister - om regeringens reform af ulands-bistanden
Regeringen vil omlægge den danske ulands-bistand på 15 mia. kr. de næste fem år. Oppositionen beskylder regeringen for at løbe fra tidligere løfter om, at ulandsbistanden ikke skal røres.

VK vil lægge mere vægt på international stabilitet og terrorbekæmpelse og mindre vægt på projekter i den tredje verden.

Det er hovedtemaerne i regeringens nye plan for udviklingsbistand, som udenrigsminister Per Stig Møller (K) præsenterede i går.

»Regeringen vil bidrage mere til sikkerhed gennem en øget demokratisering og sikring af menneskerettigheder i den arabiske verden. Kampen mod terror skal opprioriteres. Vi vil kræve, at regeringerne lytter til vores krav om sikring af menneskerettigheder, ytringsfrihed og god regeringsførelse,« siger Per Stig Møller.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024