Patientklagenævnet under anklage

Lene Garsdal (SF) og Forbrugerrådet anklager Patientklagenævnet for uprofessionel sagsbehandling. Derfor kræver SFeren nu, at sundhedsministeren blandes ind i sagen og giver nævnet en påtale.
Kristian Lund Pedersen

Jeg blive da fortørnet, når jeg hører om sådan en sag. At patientens klage på den måde bliver overhørt, kan vi ikke acceptere. Der er ingen, der kan leve med et plettet ry, når det gælder Patientklagenævnet.

Lene Garsdal (SF)
Medlem af Folketingets Sundhedsudvalg
Medlem af Folketingets Sundhedsudvalg Lene Garsdal (SF) kræver, at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommenterer Forbrugerrådets oplysninger om den kritiske og mangelfulde sagsbehandling i Patientklagenævnet.

Ifølge Forbrugerrådet skulle der angiveligt have foregået en uprofessionel sagsbehandling, fordi indstillingerne fra embedsmændene ikke indeholder relevante sundhedsfaglige oplysninger eller for den sags skyld den klagende patients egne synspunkter.

"Nu må vi have afklaret, om Patientklagenævnet systematisk udelukker sagsakter, som støtter patientens fremstilling af sagsforløbet. Derfor har jeg bedt ministeren vurdere, om der skal foretages fremtidige opstramninger/ændring af procedurer - eller andet - i forbindelse med sagsbehandlingen", siger Lene Garsdal.

Den konkrete sag, der har givet anledning til kritikken, handler om en kvinde, der for mere end fire år siden fik foretaget et kosmetisk indgreb på Søllerød Privathospital. Under operationen blev der skåret så meget af øjenlågene, at hun nu ikke kan lukke øjnene ordentligt og konstant har smerter. Trods det at hun siden er blevet opereret på et offentligt sygehus og fået indføjet syv millimeter hud konkluderede Patientklagenævnet sidste år, at der ikke var tale om en fejloperation. Det til trods for at flere eksperter har udtalt sig på patientens side. Deres kommentar blev udeladt ved gennemgangen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024