Pensionister drager i skatteskjul

Endnu et skattehul dukker nu op til overfladen, men denne gang er det hverken TDC eller Jyske Bank, der står for skud. Det er derimod de danske pensionsopsparer, som flytter deres udbetalinger til udlandet for at slippe for dansk skat.
Kristian Lund Pedersen

Det er nogle ganske få, der indbetaler nogle meget store beløb, som aldrig bliver beskattet i Danmark, fordi folk flytter til eksempelvis Spanien.

Jens Peter Vernersen (S)
Formand for Folketingets Skatteudvalg
Et flertal uden om regeringen vil slå bremsen i for misbrug af meget store indbetalinger af pensioner med løbende udbetalinger, fordi en stor del af pengene kommer til udbetaling til lav skat i blandt andet Spanien, skriver dagbladet Børsen onsdag.

Socialdemokraterne foreslår et loft på 100.000 kroner for årlige pensionsindbetalinger, som kan trækkes fra i topskatten.

S mener, at den nuværende ordning indebærer et midlertidigt provenutab på 2,7 milliarder kroner, som kan føre til et permanent tab i den udstrækning, pensionen udbetales i udlandet uden dansk beskatning.

Formanden for Folketingets Skatteudvalg, Jens Peter Vernersen (S) er opmærksom på problemet med trafikken sydpå:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024