R til kamp mod ghettoer

De Radikale vil fratage kommunerne retten til at anvise ledige mennesker boliger i områder, hvor der i forvejen er mange ledige. Maksimalt 30 procent må være uden arbejde, ellers skal kommunen finde anden bolig i andet kvarter.
Kristian Lund Pedersen

Ghettoer er et socialt problem - ikke et problem, der skyldes hudfarve eller religion. Derfor foreslår vi ikke kvoter for antallet af indvandrere, men for antallet af ledige.

Elsebeth Gerner Nielsen (R)
Forslaget, som fremsættes i den kommende uge, er De Radikales svar på problemerne med ghettoer med typisk mange indvandrere i almene boligselskaber.

Konkret foreslår partiet, at kommunerne mister retten til at anvise boliger i boligafdelinger, hvor færre end 70 procent af beboerne i den arbejdsduelige alder er i arbejde eller studerer.

De Radikale vil på denne måde tvinge kommunerne til i stedet at finde boliger til kontanthjælpsmodtagere i stærke og velfungerende boligområder.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) erklærede i sin nytårstale krig mod indvandrer-ghettoerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024