S ensretter holdning til Hizb-ut-Tahrir-forbud

NYHED: Socialdemokraterne er nu enige om at støtte et forbud mod foreningen Hizb-ut-Tahrir, hvis Rigsadvokaten mener, det er muligt.
Helle Thorning-Schmidt (S) slår fast, at hun støtter et forbud mod Hizb-ut-Tahrir, hvis Rigsadvokaten mener, der er grundlag for det.
Helle Thorning-Schmidt (S) slår fast, at hun støtter et forbud mod Hizb-ut-Tahrir, hvis Rigsadvokaten mener, der er grundlag for det. Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Hvis du leder efter hår i suppen, kommer du til at lede forgæves.

Karen Hækkerup
Retsordfører (S)

Socialdemokraterne går ind for at forbyde den muslimske forening Hizb-ut-Tahrir, hvis Rigsadvokatens vurdering bliver, at der er juridisk grundlag for det.

Det siger både Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og partiets medlemmer af Folketingets Retsudvalg i dag til Altinget.dk, efter at der i slutningen af sidste uge ellers lød forskellige meldinger fra Thorning-Schmidt og partiets finansordfører Morten Bødskov.

"Hvis det kan bevises, det er en farlig organisation, og Rigsadvokaten vurderer, at man kan forbyde den ifølge Grundloven, så forbyder vi den," siger Helle Thorning-Schmidt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024