S-politiker trækker fatwa

Tina Møller

Man kan ikke joke med noget, der er så værdiladet. Der er en skarp adskillelse mellem religion og politik i Danmark, og det må Hamid El Mousti tage til efterretning. Det, han har gjort, er ikke acceptabelt, men jeg håber, at det bliver en engangsforestilling.

Frank Jensen
Politisk ordfører (S)
Den socialdemokratiske lokalpolitiker og folketingskandidat i København, Hamid El Mousti har fået alvorlige skrammer på troværdigheden, da han igen har sat partiets tolerancetærskel på prøve.

Søndag udstedte Hamid El Mousti som formand for Det Islamiske Råd en fatwa - en religiøs formaning - hvor muslimer ville ende i helvede, hvis de ikke er aktive borgere og stemmer ved næste valg. Nu erkender han sin fejl og siger, at han slet ikke har kompetence til at udstede en fatwa.

Den socialdemokratiske partitop kritiserer skarpt sammenblandingen af religion og politi.

Også imamer og danske biskopper tager afstand fra Hamid El Moustis såkaldte fatwa. Som reaktion på kritikken trak Hamid El Mousti i går den såkaldte fatwa tilbage og gav partiet en undskyldning. »Det var ment som en provokation. Ingen i Danmark kan udstede en fatwa, det kan kun religiøst lærde. Men det skal ikke tages så bogstaveligt, fordi jeg ville bare have de etniske minoriteter i tale,« siger Hamid El Mousti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024