S-politikere får mindst presseomtale

SYNLIGHED: De socialdemokratiske folketingspolitikere har den laveste gennemsnitlige placering på listen over presseomtale siden valget i 2007.
Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt scorer en 5.-plads på listen over folketingsmedlemmernes medieomtale. Men der er langt ned til de øvrige S-folketingsmedlemmer.
Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt scorer en 5.-plads på listen over folketingsmedlemmernes medieomtale. Men der er langt ned til de øvrige S-folketingsmedlemmer.Foto: Rasmus Flindt
Niels Th. Dahl

Jeg synes faktisk, vi har en rigtig god synlighed i medierne.

Carsten Hansen (S)
Gruppeformand
Fakta

Sådan placerer folketingsgruppernes medlemmer sig i gennemsnit på listen:

Konservative: Nr. 50
Enhedslisten: Nr. 62
Liberal Alliance: Nr. 62
De Radikale: Nr. 68
Venstre: Nr. 84
SF: Nr. 106
Dansk Folkeparti: Nr. 107
Socialdemokraterne: Nr. 108

Det er de socialdemokratiske folketingsmedlemmer, der klarer sig dårligst i kampen om omtale i de danske dagblade.

Det viser Altinget.dk's opgørelse over samtlige folketingsmedlemmers omtale i mediedatabasen Infomedia fra valget i november 2007 og til nu.

De 45 socialdemokratiske folketingspolitikere har således en gennemsnitlig placering på listen på 108 - lige akkurat overgået af Dansk Folkeparti, hvis medlemmer gennemsnitligt er placeret som nr. 107.

Socialdemokraternes bundplacering ryster dog ikke partiets gruppeformand Carsten Hansen. Han gør opmærksom på, at der i et stort parti altid vil være vandbærere, som får mindre omtale end frontfigurerne, der leverer de fleste budskaber:

"En gennemsnitsbetragtning siger ikke noget om aktivitetsniveauet i et parti som Socialdemokratiet. Der er tit en hovedordfører eller en fra gruppeledelsen, der lancerer et nyt udspil, men det betyder jo ikke, at der ikke er andre, der har arbejdet med det. Det er ikke et enkeltmandsværk," siger Carsten Hansen.

"Derudover skal man være opmærksom på, at mange gruppemedlemmer er flittige til at deltage i konferencer osv., som mindre partier ikke har tid til at komme til. Og vores parti er et af dem, der kalder allerflest ministre i samråd," tilføjer han.

Kun Thorning er helt i top
Opgørelsen over synlighed i pressen afslører dog også, at det kun er partiformand Helle Thorning-Schmidt, der er i stand til at slå igennem helt i toppen af listen. Hun ligger således på en 5.-plads.

Efter Thorning-Schmidt skal man imidlertid helt ned til nr. 36 for at finde den næste socialdemokrat - nemlig den tidligere formand og minister Svend Auken - mens Thorning-Schmidts løjtnanter Henrik Sass Larsen, der er politisk ordfører, og finansordfører Morten Bødskov, ligger som nr. 40 og nr. 54. Næstformand i folketingsgruppen Mette Frederiksen er nr. 50.

"Det er klart, at regeringsmedlemmerne klarer sig godt i sådan en undersøgelse, når man tænker på, at de har spindoktorer for 30 mio. kr. Men jeg synes faktisk, vi har en rigtig god synlighed i medierne - og man skal jo huske, at det også handler om at placere sig i den større samfundsdebat. Der står socialdemokraterne stærkt. Meningsmålingerne viser jo også, at vi er på rette spor," slutter Carsten Hansen - der selv er nr. 74 på listen.

Det er de 17 konservative folketingsmedlemmer, der har den højeste gennemsnitsplacering - nemlig en 50.-plads.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

Svend Auken

MF (S), fhv. miljøminister, Folketingets 1. næstformand, Formand for Europaudvalget
Cand.scient.pol.

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024