Sammenklippet Espersen-biografi

ANMELDELSE: Forfatterne til den første biografi om Lene Espersen har en sund kritisk sans, men det er ikke nok til at opveje biografiens kroniske mangel på nyt stof.
Lene Espersen-biografien "Bare kald mig Lene" består i alt for høj grad af gennemtyggede elementer fra andre politiske biografier.
Lene Espersen-biografien "Bare kald mig Lene" består i alt for høj grad af gennemtyggede elementer fra andre politiske biografier. Foto: Documentas
Erik Holstein
Foto: Documentas
Foto:

For politisk interesserede giver de konstante genfortællinger i "Bare kald mig Lene" en oplevelse af deja-vu på den ufede måde.

Erik Holstein
Journalist og forfatter

<img align="left" src="@nyimg=5527@" />




Indrømmet.
Det er ikke let at skrive en politisk biografi, når hovedpersonen ikke alene afviser at deltage, men også er direkte fjendtlig over for projektet. Men selv under de betingelser kan det gøres en hel del bedre, end tilfældet er i to Ritzau-journalisters biografi om den konservative leder Lene Espersen.

En Espersen-biografi har det sidste år ligget lige til højrebenet - og efter sigende er der flere bøger om K-lederen på vej. Her har forfatterne til "Bare kald mig Lene" - Esben Agerlin Olsen og Kim Kristensen - altså vundet kapløbet. Alligevel sidder man med en lidt træt fornemmelse, når man er kommet igennem bogen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024