Seidenfaden ansætter afviste irakere

OPHOLD: Dagbladet Politiken går nu direkte ind som en politisk aktør og ansætter afviste irakiske asylansøgere for at give dem permanent ophold i Danmark.
Foto: news.tv2.dk
Erik HolsteinMorten Øyen

32.000 kr. om måneden.
Det bliver lønnen til en afvist irakisk asylansøger fra Dagbladet Politiken, hvis chefredaktør Tøger Seidenfaden får held med sit seneste politiske projekt: Seidenfaden vil give arbejde til afviste asylansøgere i håb om at forhindre deres udsendelse af Danmark.

Med sit initiativ håber Seidenfaden at få puttet de afviste asylansøgere ind under den såkaldte beløbsordning, hvor udlændinge kan blive i Danmark for at arbejde. Her er kravet en indtægt på minimum 375.000 kr. om året.

Tøger Seidenfaden orienterede Politikens journalister i en fællesmail onsdag morgen, og initiativet skulle fyres af i avisen torsdag.

Konkret vil Politiken oprette "Irak Centeret", der skal forsøge at skabe kapital og job til op mod 100 afviste irakiske asylansøgere - der skal fungere som "rådgivere om irakiske spørgsmål". Pengene vil Politiken skaffe gennem en indsamling.

Med det direkte forsøg på at forhindre udsendelsen tager Politiken et meget usædvanligt skridt som nyhedsformidler.

Det er dog ikke sikkert, Politikens aktion vil forhindre udsendelsen. Ifølge kilder i Integrationsministeriet vurderes eventuelle ansættelser nemlig ud fra, om der er overensstemmelse mellem job og løn. På den måde ønskes at undgå "proforma ansættelser".

Tøger Seidenfaden har ikke ønsket at kommentere historien overfor Altinget.dk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tøger Seidenfaden

Chefredaktør, Politiken
Cand.scient.pol.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024