Analyse af 
Erik Holstein

SF gentog valgkampens fejl

ANALYSE: SF har store problemer med at markere en selvstændig profil, der sættes spørgsmålstegn ved den nye gruppeformand, og partiets topstrateg er katalysator for allehånde frustrationer. Kontaktrådsmødet lørdag var første tegn på seriøs selvkritik i SF-ledelsen.
Villy og Thor: Thor Möger Pedersen er blevet forfremmet med ekspresfart det sidste halvandet år. Det skyldes, at han er en god forhandler, og at han har haft et nært samarbejde med finansminister Bjarne Corydon (S). Men det er overfortolkning at se Thor Möger som Søvndals kronprins.
Villy og Thor: Thor Möger Pedersen er blevet forfremmet med ekspresfart det sidste halvandet år. Det skyldes, at han er en god forhandler, og at han har haft et nært samarbejde med finansminister Bjarne Corydon (S). Men det er overfortolkning at se Thor Möger som Søvndals kronprins.Foto: Mikkel Inumineq Jørgensen
Erik Holstein

En ordentlig balance mellem samarbejde med regerings-partnerne og en klar profil til ens eget parti er en absolut betingelse for succes, når man deltager i koalitioner. Den balance har SF ikke fundet endnu, og før det sker, stopper partiets nedtur ikke.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

De strategiske problemer, der kostede syv mandater i valgkampen er ikke blevet løst, meningsmålingerne fortsætter med at dykke, man har ikke sikret sig en konstruktion, der sikrer ro i folketingsgruppen - og det er tvivlsomt, om partiet har taget de rigtige ministerposter.

Sagt råt og brutalt er det status for SF efter den første uge, hvor partiet ellers for første gang i sin historie kunne indtage ministerkontorer - og stillede med seks ministre, der hver især er meget dygtige politikere. Det er bare langt fra nok til at vende den nedadgående spiral.

Derfor blev Thor udnævnt
SF's problemer har efterhånden karakter af et mangehovedet uhyre, men den sag, der tiltrak sig størst opmærksomhed i den forløbne uge, er den bemærkelsesværdige protest, der rejste sig i kølvandet på udnævnelsen af Thor Möger Pedersen til skatteminister

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024