Anmeldelse af 
Erik Holstein

SF'ere ønskede Søvndal som formand i 1995

ANMELDELSE: Gedigen Villy Søvndal-biografi giver fin beskrivelse af personen Søvndal og SF's interne opgør. Men bogen savner analyse.
Fra bedemand til triumfator. Biografien "Villys Verden" giver et godt indblik i baggrunden for den massivt undertippede SF-formands succes.
Fra bedemand til triumfator. Biografien "Villys Verden" giver et godt indblik i baggrunden for den massivt undertippede SF-formands succes.Foto: sohn.dk
Erik Holstein

Efter Søvndals overtagelse af formandsstolen, er der skabt en ny partikultur i SF, hvor de fleste åbent markerer, hvis de er uenige i stedet for at forfalde til bagholdsangreb.

Erik Holstein
Journalist og forfatter
Fakta
"Villys Verden" er skrevet af Gerda Kristensen og udkommer tirsdag d. 8. april på forlaget Sohn. Bogen er på 320 sider og koster 299 kr.

Kilde: Forlaget Sohn

Af Erik Holstein
Journalist, Altinget.dk 

Hvordan kan et parti, der har været i tilbagegang i næsten 20 år, pludselig rejse sig og blive en afgørende politisk faktor? Og hvordan kan en mand, der af flere politiske eksperter blev set som en lettere kedsommelig overgangsfigur, blive den store triumfator, der rejser et splittet og marginaliseret parti?

Det er nogle af de spørgsmål, journalisten Gerda Kristensen forsøger at give svar på i sin dugfriske biografi om landets for tiden måske mest populære politiker, SF-formand Villy Søvndal. Og forsøget er på mange måder faldet vellykket ud - i hvert fald vil den almindeligt politisk interesserede læser blive en hel del klogere på, hvad der egentlig foregår bag kulisserne i SF.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024