Sidste udkald for Enhedslisten

KLUMME: Religiøse fundamentalister bør opstille i deres egne partier i stedet for at infiltrere partier, der ligger milevidt fra deres holdninger.
Enhedslisten risikerer at reducere sig selv til en ubetydelig venstrefløjssekt, hvis man fastholder opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid.
Enhedslisten risikerer at reducere sig selv til en ubetydelig venstrefløjssekt, hvis man fastholder opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid.Foto: Altinget.dk
Erik Holstein

At Asmaa vælger en alternativ påklædning og hilseform interesserer ikke en levende sjæl. Men at hun er så fundamentalistisk, at hun af religiøse grunde hyller sig ind, af religiøse grunde ikke kan give hånd til mænd, ikke kan opholde sig på stranden om sommeren på grund af "de mange afklædte mennesker", og føler det "seksuelt overklistrende", at man sidder så tæt op af hinanden i busserne - dét er til gengæld interessant.

Erik Holstein
Politisk journalist

I 70'ernes venstrefløj havde man et taktisk begreb, man kaldte "entrisme". Det var små - ofte trotskistiske - grupper, der meldte sig ind i andre venstrefløjspartier for på den måde at erobre en platform, som deres størrelse ellers ikke berettigede til. De spillede altså under dække, og den stil blev grundigt upopulær på resten af venstrefløjen. Asmaa Abdol-Hamid er nutidens svar på entrister.

Ved at lade en urafstemning og et ekstraordinært årsmøde vurdere opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid forsøger Enhedslisten fem minutter i tolv at korrigere den fejl, der kan koste partiet livet. Men det er meget usikkert, om aktionen lykkes. Asmaas opstilling kan lige så vel ende med at blive bekræftet, hvorefter partiet for alvor hænger fast i dyndet.

For en pæn portion Enhedsliste-folk vil næppe tage stilling ud fra en vurdering af Asmaas religiøse fundamentalisme. Mange vil givetvis vælge en trodsreaktion og vise, at man "ikke bøjer sig for hetz i den borgerlige presse".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024