Debat

Socialt skattestop er fusk

Koncentrat af lederen "Manipulation med skattestoppet" i Berlingske Tidende, 5. februar 2004.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Trods indbyggede skavanker er skattestoppet et af regeringens mest succesrige projekter. I det store og hele er det lykkedes regeringen at tøjle skatteudskrivningen, og det er en helt ny oplevelse for de skatteplagede danskere.

Nu er også oppositionen blevet opmærksomme på skattestoppets popularitet, og i et forsøg på at hugge regeringens trumfkort har Socialdemokraterne og de Radikale skitseret et alternativt skattestop. Men det er ren og skær manipulation med begrebet skattestop. Det såkaldt intelligente skattestop indebærer massive skatteforhøjelser.(...)

Der er således tale om stort anlagte skatteomlægninger, der ikke fortjener at blive betegnet som skattestop, selv om det samlede skattetryk muligvis kan holdes uændret.(...)

Det er al anerkendelse værd, at den nuværende regering med iøjnefaldende undtagelser som boligskatter og kommuneskatter håndhæver det lovede skattestop.

Oppositionens version af et skattestop vil skærpe skatterne på erhvervslivet og dem, der med skattepolitisk ordfører Jacob Bukstis ord er de forgyldte velbjærgede med dyre huse og store biler. (...)

Vi har tidligere set, hvordan løfter er blevet sveget, og vi har set, hvordan de Radikale har godt af at komme i opposition, for her kan de pludselig se skadevirkningerne af det skattejuks, de hjalp Socialdemokraterne med at stemme igennem Folketinget

Politiken
Leder

Vi har tidligere set, hvordan løfter er blevet sveget, og vi har set, hvordan de Radikale har godt af at komme i opposition, for her kan de pludselig se skadevirkningerne af det skattejuks, de hjalp Socialdemokraterne med at stemme igennem Folketinget.

Oppositionens version af skattestoppet er intet alternativ for den skatteyder, der efterspørger den ægte vare. For regeringen består opgaven i at gøre skattestoppet heldækkende og så hurtigt som muligt få sænket de personskatter, der mere end noget andet er med til at bremse det initiativ og den virkelyst, der ses i fuldt flor i undergrundsøkonomien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Buksti

Fhv. minister (S), fhv. MF
cand.mag. i samfundsfag og historie (Aarhus Uni. 1974)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024