Støtter USA´s kurs overfor Irak

Med dagens indlæg kører Anders Fogh Rasmussen igen tilbage på en slingrekurs, hvor konsekvensen kan være, at man splitter Europa og den enighed, der er i verdenssamfundet om at afvæbne Saddam Hussein

Jeppe Kofod
Socialdemokraternes udenrigspolitiske ordfører
Efter et debatindlæg i den britiske avis "The Times" anklages statsminister Anders Fogh Rasmussen for at være med til at splitte Europas Irak-politik. Sammen med syv af europas ledere giver statsministeren sin større til USA´s hårde kurs over for Irak.

Det åbne brev fra Anders Fogh Rasmussen og hans europæiske meningsfæller kommer, efter at USAs præsident, George W. Bush, i sin tale til nationen lovede at fremlægge beviser for, at Irak har masseødelæggelsesvåben og forbindelser til terrornetværket al-Qaeda.

Socialdemokraterne og SF mener, at statsministeren burde have orienteret Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, før han gik ud med sin erklæring, som har stor udenrigspolitisk betydning. Begge partier er overraskede over erklæringen, som ikke blev omtalt, da der forleden var møde i nævnet.

»Nu troede jeg lige, at vi havde fået klarhed omkring Danmarks politik overfor Irak og den slingrekurs, statsministeren tidligere har stået for. Men med dagens indlæg kører Anders Fogh Rasmussen igen tilbage på en slingrekurs, hvor konsekvensen kan være, at man splitter Europa og den enighed, der er i verdenssamfundet om at afvæbne Saddam Hussein«, siger socialdemokraternes udenrigspolitiske ordfører, Jeppe Kofod.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024