Synd for DR at radiomonopolet ikke reelt brydes

Vælgermøde mellem Karsten Madsen (V) og chefredaktør Tøger Seidenfaden.
Rasmus Nielsen

Det er synd for Danmarks Radio, at vi ikke får nogen reel nyhedskonkurrence på radioområdet. Det er synd, for DR ville have godt at, at folk havde et reelt alternativ.

Karsten Madsen (V)
Medlem af DRs bestyrelse
Bistrup: Chefredaktør Tøger Seidenfaden, Politiken diskuterede i aftes "Mediernes betydning for demokratiet" med tidligere chefredaktør, nu EP- og folketingskandidat Karsten Madsen (V). 50 tilhørere havde fundet frem til Bistrup i Nordsjælland, hvor Venstre i Birkerød var arrangør.

Karsten Madsen gav udtryk for stor bekymring, fordi det pluralistiske mediebilled, vi har kendt, svækkes. Efter at Jyllands-Posten og Politiken er fusioneret, er der stort set kun to avisejere tilbage i Danmark: JP/Politiken og Det berlingske Officin.

"På tv-siden er der DR som en stor spiller, mens TV 2 måske står til at blive ejet af bladhusene. Så svækkes pluralismen yderligere", mente en veloplagt Karsten Madsen.

Han tilføjede, at den Murdoch-ejede nye radiokanal P5 (Sky Radio) ikke giver nogen reel nyhedskonkurrence til DRs radioavisen, dels fordi den ansætter ganske få journalister, dels fordi den hovedsageligt vil bygge sine timenyheder på telegrammer fra Ritzaus Bureau.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024