Tvungen uddannelse af chauffører

100.000 årligt dræbte i EU-trafikken får EU-Parlamentet til at skærpe kravene til førere af køretøjer til gods- eller personbefordring. Det fremgik af en debat i Strasbourg.
Peter von Kohl

Med på årsbasis 100.000 dræbte i trafikken i EU skal og må der tænkes utraditionelt og alt skal forsøges. Der skal en flerstrenget strategi til, herunder ikke mindst særlige uddannelser. Derfor går vi ind for dette forslag.

Renate Sommer
Medlem af EU-Parlamentet (CDU)
Strasbourg: I Holland og Frankrig er en uddannelse af erhvervschauffører til godstransport obligatorisk. Det vil EU nu have indført også i de øvrige 13 medlemsstater, og i sidste uge havde Parlamentet andenbehandling af lovforslaget om kvalifikations- og uddannelseskrav for førere af køretøjer til gods- eller personbefordring.

Som den tyske CDU’er, Renate Sommer, udtrykte det:

”Med på årsbasis 100.000 dræbte i trafikken i EU skal og må der tænkes utraditionelt og alt skal forsøges. Der skal en flerstrenget strategi til, herunder ikke mindst særlige uddannelser. Derfor går vi ind for dette forslag.”

Uddannelsescentre
Ordføreren i debatten, den belgiske, men tysktalende konservative Mathieu Grosch, lagde vægt på, at uddannelserne udover ved særlige køreskoler kun skal kunne ske i uddannelsescentre, der er godkendt af medlemsstaternes kompetente myndigheder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024