Udsigt til et S i finansloven

ANALYSE: Sidste år stod finanslovsforhandlingerne i skyggen af velfærdsforliget – i år har selv samme forlig taget pusten af de værste konflikter. Meget tyder på, at Socialdemokraterne for første gang i fire år får sat deres fingeraftryk, vurderer flere kommentatorer.
Natali Braagaard

Uanset at Helle Thorning-Schmidt har fået ro i sin gruppe, så er det en historisk situation, at en regering efter seks år holder så godt fast i sine mandater, og at Socialdemokraterne, som det store oppositionsparti, ikke klarer sig bedre i meningsmålingerne.

Hans Engell
Chefredaktør, tidl. K-formand og minister
Der er ikke lagt op til de store slagsmål, når finansminister Thor Pedersen (V) tirsdag fremlægger regeringens finanslovsudspil. For med sommerens velfærdsforlig er de fleste udgifter allerede lagt fast.

”Mange af de store knaster er jo lidt afhandlet i og med, at der er indgået et velfærdsforlig – det gør selvfølgelig, at al snak om finansloven kommer til at tage sig lidt klejnt ud i sammenligning,” siger chefredaktøren for Se & Hør og tidligere Fogh-spindoktor Henrik Qvortrup, til Altinget.

Han mener, at situationen i år er speciel, fordi de politiske partier få måneder før forhandlingerne om finansloven går i gang, indgik et velfærdsforlig, som statsminister Anders Fogh (V) kalder en historisk aftale med mangeårig rækkevidde.

Alligevel vil velfærd, som følge af de senere ugers kritik af tilstanden i den offentlige sektor, ifølge den politiske kommentator på Dagbladenes Bureau Helle Ib, være på dagsordenen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024