Udsigt til næse til både fødevare- og justitsministeren

Der skal helt nye oplysninger til, hvis ikke Mariann Fischer Boel og Lene Espersen skal udstyres med en næse fra Folketingets Fødevareudvalg i kommende samråd. I over to år blev lov syltet.
Lars Igum Rasmussen

Det fremgår meget tydeligt, at myndighederne ikke har overholdt loven. Derfor besluttede vi på udvalgsmødet i dag (onsdag,red.) at kalde de to ministre i samråd, så vi kan høre deres supplerende oplysninger. Hvis ikke de har mere at sige, så må vi se, hvordan vi vil reagere på en så klar overtrædelse af loven

Ritt Bjerregaard
Fødevareordfører for Socialdemokratiet
Efter onsdagens møde i Fødevareudvalget står det klart, at både justitsminister Lene Espersen (K) og fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skal deske op med mere end gode forklaringer, hvis der ikke skal udleveres næser.

Begge minister er på baggrund af dagens udvalgsmøde kaldt i et samråd snaret muligt, hvor de over for Fødevareudvalget skal redegøre for hændelsesforløbet omkring manglende stikprøvekontrol af slagtekyllinger.

I over to år lå en lov om stikprøvekontrol og samlede støv. Mindst 50 kontroller skulle årligt have været gennemført siden loven trådte i kraft 1. januar 2002. Det skete aldrig.

Først da fødevareministeren i maj i år var i samråd, blev det offentliggjort, at nu ville de første stikprøvekontroller komme - med mere end to års forsinkelse. Stikprøvekontroller af de sår på kyllingernes fødder, som de får af ammoniaksvidninger, fordi kyllingerne står og går i egen afføring og fugtig halm.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024