Ugens målinger: EL, SF og Radikale kæmper om at være det største parti

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgange uge. I denne uge er der fokus på Socialdemokratiets mulige støttepartier samt EU-borgernes tanker om Unionens fremtid.

De to partiledere i omfavnelse. I meningsmålingerne er de i kamp om at være rød bloks største støtteparti.
De to partiledere i omfavnelse. I meningsmålingerne er de i kamp om at være rød bloks største støtteparti.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Patrick Blåbjerg Thomsen

EU i krig?
En meningsmåling fra Yougov viser, at flere borgere i EU sætter spørgsmålstegn ved Unionens fremtid. I undersøgelsen har analyseinstituttet spurgt 60.000 repræsentativt udvalgte borgere fordelt på nationer om deres syn på EU.

Det fremgår blandt andet, at mellem 40 og 58 procent af de enkelte landes befolkninger anser det for sandsynligt, at EU i sin nuværende form er brudt sammen inden for de næste 10-20 år. 

Derudover tror store dele af de adspurgte på, at en krig mellem medlemslande er en realistisk mulighed inden for ti år. I Holland mener 38 procent, at en krig mellem et eller flere af de nuværende EU-lande er et realistisk scenarium. Det tal er 35 procent i Frankrig og Østrig, 33 procent i Polen og Ungarn, 29 procent i Sverige og Slovakiet og 27 procent i Tyskland.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024