Ulighed – et fyord i den politiske ordbog

KLUMME: Ulighed er et fyord i den danske, politiske ordbog, og efter ugens opgør har Fogh fået mindre manøvredygtighed forud for forhandlingerne om velfærdsreformer, skriver Rasmus Nielsen i sin ugeklumme.
Rasmus Nielsen

Oppositionspartierne har fået en dirigentstav i hånden, der svinger i takt med den søde lighedsmusik, som danskerne stadig elsker.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
DEN SENESTE UGES ophedede debat om ulighed risikerer at stække statsminister Anders Fogh Rasmussens reformkraft og manøvredygtighed forud for de kommende måneders vigtige forhandlinger om fremtidens velfærdssamfund.

Den analyse står tilbage efter et bemærkelsesværdigt forløb med socialminister Eva Kjer Hansen i hovedrollen og Anders Fogh Rasmussen og DF-lederen Pia Kjærsgaard i birollerne.

Sagen startede sidste søndag efter en sommer, hvor lighed havde været et centralt ord i den politiske debat. Hvor oppositionen beskyldte regeringen for at skabe mere ulighed mellem danskerne, mens liberalister i f.eks. den borgerlige tænketank CEPOS forsvarede øget ulighed, fordi det skaber vækst til gavn for alle.

Så var det, at Eva Kjer Hansen denne sensommerdag i september slog til i Jyllands-Posten:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024