Unionen må kompensere fiskeriet

Altinget.dks Europa-korrespondent rapporterer fra Strasbourg, hvor parlamentarikerne forventer, at Unionen træder til med social kompensation til det trængte fiskeri-erhverv.
Peter von Kohl

Når der træffes så dramatiske beslutninger, at de medfører skadelige virkninger i de samfund, som lever af fsken og den industri, der er omkring fisken, så skal Unionen træde til.

Niels Busk
Europa-Parlamentet (V)
Fakta
CV for Niels Busk:
Realeksamen (1959). Dalum Landbrugsskole (1963). Den Kongelige Livgarde (1962). Løjtnant (1963). FN-styrken i Gaza (1964). Major af Reserven i Den Kongelige Livgarde (siden 1981).

Formand, næstformand og bestyrelsesmedlem i forskellige erhvervsorganisationer og finansielle virksomheder (siden 1981).

Folketingskandidat for Venstre (1995-1998). Medlem af Venstres hovedbestyrelse (siden 1999). Ridder af Dannebrog (R). Fortjensttegnet for god tjeneste i forsvarets reserve (FFR). Nobels Fredspris som tjenstgørende i FN's fredsbevarende styrker (FPM); UNEF-ordenen (FN's udrykningsstyrker).


Kilde: EU-Parlamentet
Strasbourg: 40.000 jobs er truet af EU-bestemmelser om kvoter eller stop for fangst af hvidfisk, herunder torsk, fastslog den skotske konservative Struan Stevenson i en mundtlig forespørgsel til EU-Kommissionen under EU-Parlamentets samling i denne uge.

Han ønskede 150 millioner Euro til at afhjælpe samfundsøkonomiske konsekvenser og ønskede mindre langsigtede regler for genopretning af torskebestanden, så både jobs og bæredygtigt fiskeri kan sikres.

Landbrugskommissær Franz Fischler svarede:

”Siden år 2000 har situationen tilspidset sig dramatisk, og bestanden er truet af sammenbrud. Jeg er mig bevidst, at planen (om kvoter eller stop, red.) på kort sigt medfører hårde konsekvenser for fiskerne. Men vi kan hjælpe via Fiskeristrukturfonden og medfinansiere sociale tiltag”.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024