Utilgiveligt at køre med benzin i blodet

Tidligere finansminister Pia Gjellerup (44), der nu er Socialdemokraternes gruppeformand på Christiansborg, slutter sine dagbogsblade fra oktober med en moralsk opsang til en gruppefælle, der kørte med "benzin i blodet."

Benzin i blodet er en farlig cocktail, som der er grund til at skride kontant ind over for.

Pia Gjellerup
Tidl. finansminister, gruppeformand (S)
30. - 31. oktober 2003
Torsdag morgen blev - som hele dagen - præget af den utrolige dumhed, Jacob Buksti havde begået ved at køre alt, alt for hurtigt på motorvej forleden.

Han ønskede at sige de få ord til gruppen, der overhovedet kan siges i en situation, hvor man ikke vil bortforklare eller undskylde. Og det ville han ikke. Han meldte derimod, at han omgående ville udtræde af Færdselssikkerhedskommissionen, hvilket var nødvendigt og rigtigt.

Jeg tror, at alle gruppemedlemmerne tænkte det, som Jacob Buksti selv sagde - det er for dumt, og der er ingen undskyldning. Men det understreger, hvor meget behov der er for den klare profil i politikken om færdselssikkerheden, for benzin i blodet er en farlig cocktail, som der er grund til at skride kontant ind over for.

På vej op til folketingssalen passerede jeg en større del af den danske verdenspresse. De havde fanget dagens hovedperson, så jeg nåede kun at tale med en enkelt journalist, der gerne ville have gruppeledelsens reaktion.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024