V: Lug ukrudt, nydansker

Tina Møller

Mange flygtninge går rundt og vil gerne have et arbejde. Her kunne man anvende integrationslovgivningen og sætte flygtningene til at fjerne ukrudt. Det ville give dem et meningsfyldt arbejde og på længere sigt give kommunerne overskud på at have flygtninge boende.

Eyvind Vesselbo
Formand for Folketingets Miljøudvalg (V)
Venstre går nye veje for at få flygtninge i arbejde og samtidig få løst samfundsopgaverne. Mange kommuner bruger stadig sprøjtegift til ukrudtsbekæmpelse, fordi de mangler mandskab. Venstre ser opgaven som en oplagt mulighed for integration af flygtninge.

Trods en aftale om helt at undgå brugen af gift til ukrudtsbekæmpelse, går næsten hver tredje kommune fortsat til kemisk angreb mod uønsket plantevækst. Det viser et rundspørge til samtlige landets kommuner.

Derfor foreslår formanden for Folketingets miljøudvalg, Eyvind Vesselbo (V), at man skal bruge den ekstra arbejdskraftressource, der ligger i flygtningene.

»Mange flygtninge går rundt og vil gerne have et arbejde. Her kunne man anvende integrationslovgivningen og sætte flygtningene til at fjerne ukrudt. Det ville give dem et meningsfyldt arbejde og på længere sigt give kommunerne overskud på at have flygtninge boende. Hvis det lykkes en kommune at integrere en flygtning, er der en samlet bonus på 50.000 kr. Derfor bør man gribe denne mulighed for at kombinere miljø, beskæftigelse og integration,« mener Eyvind Vesselbo.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024