V og K: Grundigere behandling af EU-sager

NYHED: Borgerlige EU-politikere ønsker for fremtiden en mere grundig behandling af EU-forslag i Folketingets Europaudvalg.
Den konservative europaordfører Helle Sjelle ønsker mere tid og et bedre grundlag for behandlingen af EU-sager i Folketingets Europaudvalg.
Den konservative europaordfører Helle Sjelle ønsker mere tid og et bedre grundlag for behandlingen af EU-sager i Folketingets Europaudvalg.Foto: www.konservative.dk
Niels Th. Dahl

Vi har ikke været kvikke nok til det indtil nu.

Henriette Kjær
Politisk ordfører (K)

Der skal arbejdes mere grundigt i Folketingets Europaudvalg, når det for fremtiden skal give regeringen mandat til at stemme for eller imod direktiver og forordninger i EU.

Det siger begge de to regeringspartier Venstre og De Konservative i dag til Altinget.dk oven på sommerens debat om dansk udlændingepolitik, der er blevet undermineret via et direktiv, som Folketinget sagde ja til allerede i 2004.

"Det er en påmindelse om, at de beslutninger og mandater, vi giver til ministrene, ikke bare er for sjov. Vi skal være mere vågne. I Venstre er vi stadig meget glade for EU, men vi skal også sørge for, at vi får tydelige grænser for de nationale og de europæiske organers rolle," siger Venstres europapolitiske ordfører Michael Aastrup Jensen, der bakkes op af De Konservatives politiske ordfører Henriette Kjær:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024