Og så taler vi ikke mere om det
BAGGRUND: Efter et par væsentlige justeringer kan regeringens udskældte datalov nu samle bredt politisk flertal. To uger før EU’s persondataforordning træder i kraft. Det sætter punktum i en sag, som har overskygget alt andet det seneste halve år på det digitale område. Og har afdækket nye skillelinjer på Christiansborg.
Klaus Ulrik Mortensen
JournalistHvis man vedtager lov i Folketinget, så skal den følges. Her er der tale om en politisk aftale, som maksimalt kan udløse en næse, hvis den ikke bliver fulgt. Der er ikke samme grad af parlamentarisk kontrol. Og det er jeg stadig kritisk over for.
Josephine Fock
Retsordfører, Alternativet
Et halvt år. To samråd. Fem betænkninger. Og 114 besvarede spørgsmål senere er Folketinget endelig klar til at vedtage regeringens kontroversielle forslag til en ny databeskyttelseslov.
Ganske vist er der stadig en uge til, at regeringspartierne akkompagneret af Socialdemokratiet stemmer lovformeligt ja til L 68.
Men som det fremgår af det seneste betænkningsudkast, har regeringen nu indgået en aftale med Socialdemokratiet, som betyder, at nye bekendtgørelser om samkøring af offentlige data fremover skal godkendes af to udvalg i Folketinget.